Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:50′
Υλικά
Για τη σαλάτα
-
- 1 φλιτζάνι Ρεβίθια χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, βρασμένα με 2 καρφάκια γαρίφαλα
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια
- 1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κλαδάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Για τη βινεγκρέτ
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- ½ κουτ. γλυκού μέλι
- ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από το μισό
- 1/3 σκελίδα σκόρδο ξυσμένη στον τρίφτη
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ρίχνετε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές σε μια σαλατιέρα. Αλατίζετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε και τη βινιγκρέτ: σε ένα μικρό βαζάκι ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε καλά με καπάκι πριν χτυπήσετε πολύ καλά το περιεχόμενο. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν δεν σας ικανοποιεί προσθέτετε λάδι ή λεμόνι ή αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε ξανά. Πασπαλίζετε με την φέτα και σερβίρετε αμέσως.