Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:50′
OliveMagazine

Υλικά

Για τη σαλάτα

    • 1 φλιτζάνι Ρεβίθια χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, βρασμένα με 2 καρφάκια γαρίφαλα
    • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια
    • 1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
    • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1 κλαδάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από το μισό
  • 1/3 σκελίδα σκόρδο ξυσμένη στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ρίχνετε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές σε μια σαλατιέρα. Αλατίζετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε και τη βινιγκρέτ: σε ένα μικρό βαζάκι ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε καλά με καπάκι πριν χτυπήσετε πολύ καλά το περιεχόμενο. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν δεν σας ικανοποιεί προσθέτετε λάδι ή λεμόνι ή αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε ξανά. Πασπαλίζετε με την φέτα και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ