Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:2:0′
Έτοιμο σε:2:10′
Χρόνος αναμονής:24 ώρες
Δημήτρης Σκαρμούτσος
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Υλικά

    • 1 κιλό πανσέτα χωρίς δέρμα και κόκκαλο

Για τη σάλτσα BBQ

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό, πιπέρι καυτερό, κόκκινο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 4 κουτ. σούπας ξύδι κόκκινο
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30 – 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα σας να γίνει πιο πηχτή, θα την αφήσετε λίγο περισσότερο στη φωτιά.

Βάζετε την πανσέτα σε ένα ταψί, την περιχύνετε με τη σάλτσα BBQ, σκεπάζετε το ταψί καλά με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 24 ώρες. Μετά δεν πετάτε τη μαρινάδα.

Ψήνετε την πανσέτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ψήνετε την πανσέτα για περίπου 2 ώρες περιχύνοντάς τη ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει. Κόβετε το κρέας σε φέτες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε ιδανικά με άγριο ρύζι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

ΠΗΓΗ