Το Ελιζέ, η επίσημη προεδρική κατοικία, είχε καταγγείλει την εξαφάνιση ασημικών και επιτραπέζιων σκευών που χρησιμοποιούνται σε επίσημη δείπνα και άλλες επίσημης εκδηλώσεις, με την αξία των αντικειμένων αυτών να υπολογίζεται μεταξύ 15.000 και 40.000 ευρώ, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι εισαγγελικές αρχές έκαναν γνωστό πως ο φροντιστής των ασημικών Τομάς Μ. και ο σύντροφός του Νταμιάν Ζ. συνελήφθησαν την Τρίτη, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για την κλοπή.

Βάσει της ίδιας πηγής, ένας ακόμη άνδρας, ο Γκιλάν Μ. συνελήφθη με την κατηγορία της κλεπταποδοχής.

Η γαλλική προεδρία δεν έχει προβεί επί του παρόντος σε κάποιο σχόλιο, σύμφωνα με το Reuters.

Οι καταθέσεις που πήραν οι αρχές από προσωπικό του προεδρικού μεγάρου έστρεψαν τις υποψίες προς τον Τομάς Μ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περίπου 100 αντικείμενα βρέθηκαν στο προσωπικό ντουλάπι του, το όχημά του και την οικία του, μεταξύ άλλων χάλκινα δοχεία, πορσελάνες και ποτήρια σαμπάνιας.

Πηγή