Μόλις στα 52 του χρόνια ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Πηγές από την ομογένεια, μάλιστα, ανέφεραν εδώ και καιρό ότι η επιλογή του ήταν η ιδανική λύση.
Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος θεωρείται ένας από τους έμπιστους ανθρώπους του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Οι Ιεράρχες αποφάσισαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 09 Μαΐου ,η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου να ισχύει από το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου, «παραβλέποντας» την επιθυμία του να ισχύει η παραίτησή του από την 1η Ιουνίου, αναφέρει το dogma.

το βιβλίο του μασόνου Ν. Λ. προλογίζει  ο Μητροπολίτης Προύσης, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης

Το βιβλίο προλογίζουν: ο Μητροπολίτης Προύσης, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, ο Διονύσης Πολίτης, Διευθυντής του Ομίλου Liberty Press, ο Δρ. Βλαντίμιρ Κούλικοφ, Διδάκτωρ Ιστορίας του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και Γενικός Γραμματέας του International Institute for Social and Economic Studies, και ο Ρόμαν Βλαντίμιροβιτς Ρομάτσεφ, Πρόεδρος και Ιδρυτής του ομίλου R-Techno, Μέλος της Society of Competitive Intelligence Professionals (SCIP).

 

ΠΗΓΗ