Σε ανακοίνωσή του, ο συνασπισμός ανέφερε επίσης ότι ο ηγέτης των αυτονομιστών, Εϊντάρους αλ Ζουμπάιντι, «διέφυγε προς άγνωστη τοποθεσία» και δεν επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στη σαουδαραβική επικράτεια για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν, τουλάχιστον στη θεωρία, αργότερα σήμερα.
Οι αυτονομιστές κατέλαβαν μεγάλα τμήματα της Υεμένης τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους της επαρχίας Χαντραμάουτ που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία, εκδιώκοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία.
Αλλά την περασμένη εβδομάδα, οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και μια αντεπίθεση στο έδαφος απώθησαν τους αυτονομιστές.
Ο συνασπισμός δήλωσε την Τετάρτη ότι πραγματοποίησε νέες επιδρομές σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον ηγέτη των αυτονομιστών να «κλιμακώσει τη σύγκρουση».
Ο αλ Ζουμπάιντι επρόκειτο να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, την Τρίτη για συνομιλίες με στόχο την άμβλυνση των συγκρούσεων. Ωστόσο, το αεροπλάνο του καθυστέρησε και δεν βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος όταν τελικά αναχώρησε, ανέφερε ο συνασπισμός.
Έχει «διαφύγει σε άγνωστη τοποθεσία, με τα μέλη και τους ηγέτες (της αυτονομιστικής ομάδας) να μην έχουν καμία πληροφορία για το πού βρίσκεται», ανέφερε ο συνασπισμός.
Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν αντίπαλες παρατάξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Υεμένης. Αρχικά είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους στον στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των ανταρτών Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν.



