Το πράσινο φως έδωσε το υπουργείο Υγείας για να «ανοίξουν» 947 θέσεις ειδικευμένων γιατρών  σε όλα τα νοσοκομεία  και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα με τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Η προθεσμία υποβολής  αίτησης αρχίζει την προσεχή Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου  και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει  να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr, σε μια καινοτόμα διαδικασία  σε ότι αφορά την επεξεργασία των αιτήσεων και την επιτάχυνση των προσλήψεων. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν και συνέντευξη.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων της ειδικότητάς του ανά φορέα και έως πέντε  νοσοκομεία ή Κ.Υ., αλλά μίας μόνο ΥΠΕ,  σημειώνοντας υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησής τους.

Επίσης, οι ίδιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν  υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’75) ως προς την ακρίβεια των δηλούμενων σ’ αυτήν στοιχείων του υποψηφίου.

1η ΥΠΕ:  θα είναι διαθέσιμες 219 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με τις περισσότερες θέσεις να διατίθενται στο νοσοκομείο Σωτηρία- 19  θέσεις γιατρών-  στον Ευαγγελισμό (οργανική θέση  Ευαγγελισμός)  αντίστοιχα 18 και στο Γεννηματά 15.

2η ΥΠΕ : προς πλήρωση θα είναι 165 θέσεις . Μεγαλύτερη«τονωτική ένεση» θα δεχθούν το Τζάνειο με 15 γιατρούς, ίδιο αριθμό στο Αττικό και 11 γιατρούς στο Ασκληπιείο Βούλας.

3η ΥΠΕ: συνολικά θα καλυφθούν 81 θέσεις, στο  ΓΝ.Θ Παπανικολάου «ανοίγουν» 14 θέσεις, 9 στο Μαμάτσειο και 7 στο Γ.Ν. Ημαθίας με έδρα την Βέροια.

4η ΥΠΕ: θα είναι διαθέσιμες 121 θέσεις με τις περισσότερες να καταγράφονται στα ΑΧΕΠΑ 20, στο Ιπποκράτειο 12  και στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 11.

5η ΥΠΕ: θα  είναι διαθέσιμες 111 θέσεις, στο νοσοκομείο Λάρισα θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις 23 γιατροί , στο νοσοκομείο  Τρικάλων 11 , στο νοσοκομείο Λαμίας 14 και στο νοσοκομείο Χαλκίδας 12.

6η ΥΠΕ: θα  καλυφθούν 167 θέσεις,  με το μεγαλύτερο αριθμό θέσεων να καταγράφεται στο Γ.Ν. Κέρκυρας 12 και  στο Γ.Ω. Πατρών 10.

7η ΥΠΕ: προβλέπονται 83 προσλήψεις, με  17 στο νοσοκομείο Χανίων και 18 στο Βενιζέλειο.

ΠΗΓΗ