Σε καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαϊας (ΕΙΝΑ) Δ. Ζιαζιάς ότι ο ΕΟΔΥ δεν θεωρούσε αναγκαίο να σταλεί δείγμα του 66χρονου, που έχει διαγνωστεί με κοροναϊό, προς εξέταση.

Χάρη στην επιμονή των γιατρών των νοσοκομείων Αμαλιάδας και του Ρίου εστάλη το δείγμα  στο Ινστιτούτο Παστέρ, σύμφωνα με τον κ. Ζιαζιά. Δεν είχε κριθεί  σημαντικό το ταξίδι στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς δεν θεωρούνταν πληγείσες περιοχές από τον συγκεκριμένο ιό.

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα ,ο κ. Ζιαζιάς κάνει λόγο για μετακύλιση ευθυνών, αφήνοντας αιχμές προς το υπουργείο ότι νίπτει τας χείρας του.

Κατά τον Πρόεδρο της ΕΙΝΑ, οι γιατροί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ενημέρωσαν τον ΕΟΔΥ και ακολούθως οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, του οποίου η απάντηση ήταν αρνητική.

Η ΕΙΝΑ θα εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται αναλυτικά τα βήματα που έγιναν.

Σημειώνεται ότι και ο κ. Ζιαζιάς είναι σε κατ’ οίκον καραντίνα, καθώς ήταν στην ομάδα της Παθολογικής Κλινικής καθώς ανήκει στο προσωπικό που φρόντισε τον 66χρονο.

Ο ίδιος προειδοποιεί το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί, όπως εκτιμά τα περισσότερα από τα 30 δείγματα ατόμων που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη εκδρομή θα βγουν θετικά.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ για την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, αφού το 1/5 της Παθολογικής Κλινικής έχει βγει «εκτός» και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το νοσοκομείο δεν θα εφημερεύσει και η οφθαλμολογική κλινική έχει βγει σε καραντίνα και μεταφέρεται το βάρος στο Νοσοκομείο Άγιο Ανδρέα, που ήδη λειτουργεί σε οριακή κατάσταση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ζιαζιάς.

«Είμαστε μόνο στο πρώτο κρούσμα στη Δυτική Αχαία, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν θα βγούνε θετικά, γιατι θετικά θα βγούνε τα 30 δείγματα» επεσήμανε ο κ. Ζιαζιάς σχετικά με την χθεσινή ιχνηλάτηση.

Οι καραντίνες, οι εκκενώσεις και η απαγόρευση  συναθροίσεων δεν βοηθούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΑ, ο οποίος επικαλέστηκε  δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά που υποστηρίζουν ότι όσο πιο στελεχωμένα και εξοπλισμένα είναι τα νοσηλευτικά ιδρύματα τόσο λιγότερα θύματα έχουμε και καλύτερη αντιμετώπιση.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: