Meeting between Greek PM Kyriakos Mitsotakis and the President of SYRIZA Alexis Tsipras, Athens, on Oct. 11, 2019 / Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, Aθήνα, στις 11 Οκτωβρίου, 2019
Του Μιχ. Ι.  Ασημάκη 

Είναι ο  Κυριάκος  Μητσοτάκης ο μεγαλύτερος κομμουνιστής ηγέτης όλων των εποχών;  Αυτό θα το κρίνει η  ιστορία στην ώρα της και η επικαιρότητα στο παρόν της.  Με το που εξελέγη λοιπόν πρωθυπουργός μείωσε αμέσως τον ΕΝΦΙΑ κατά  20% κι έφτιαξε ευνοϊκότερο ρυθμιστικό πλαίσιο για χρέη σε Δημόσιο, Ταμεία και Οργανισμούς των Δήμων. Ακολούθως προχώρησε σε στρατιές προσλήψεων, πέραν πάσης προβλεπόμενης διαδικασίας.

Αφού  «έχωσε» δεκάδες στο πρωθυπουργικό γραφείο κι ένα σωρό ακόμη στα υπουργεία,  προσέλαβε  1.500 αστυνομικούς, 4.500 εκπαιδευτικούς που οι προηγούμενοι «κοσκίνιζαν» , 2.000 γιατρούς και νοσηλευτές ενώ στο άψε  – σβήσε ανανέωσε συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε Δημόσιο, δήμους, ΔΕΚΟ. Παράλληλα άνοιξε την αγκαλιά του στους μετανάστες βάζοντας καμιά 60αριά χιλιάδες  επιπλέον γύρω από τα  hot spot  αφού μέσα τα είχε γεμίσει ο Τσίπρας, παρενέβη για  να κλείσουν οι εκκλησίες που ούτε ο Στάλιν δεν το είχε  παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχθεί σε εκείνο το ιστορικό συνέδριο του  1930 πριν αρχίσει τις δίκες της Μόσχας, ενώ χθες απαγόρευσε – βάζοντας μπροστά την Κεραμέως – και την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων του λαού.

Επίσης στο … όνομα του κορονοϊού,  αποφάσισε το πάγωμα της απόδοσης των οφειλομένων σε Δημόσιο και Ταμεία,    μοίρασε  800άρια στους εργαζόμενους και  600άρια με voucher στους επιστήμονες και εδώ και τρεις εβδομάδες έχει καθηλώσει τον πληθυσμό στο σπίτι, μετρώντας  – πέραν των άλλων – την ισχύ του πάνω στην κοινωνία.

Τα απογεύματα ο λαός περιμένει τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά να τους ανακοινώσουν  νέα κρούσματα, μελέτες ακατανόητες και   περιορισμούς  και τα βράδια τον Μητσοτάκη να επαινέσει κι αυτούς και τους πολίτες με ύφος συμπάθειας και στοργής γεμάτο υπόσχεση  για τα μελλούμενα δράματα.

Μη γελιέστε. Τώρα δεν πρέπει να βγει κανείς και κανείς  δεν έχει δικαίωμα να κάνει του κεφαλιού του.

Ύστερα όμως κανείς δεν θα έχει δικαίωμα να μείνει μέσα.  Αυτή την περίοδο το Κράτος πληρώνει χωρίς να εισπράττει, όπως το 2009. Τότε που ο Παπανδρέου επειδή … υπήρχαν  λεφτά  σκόρπισε 2,6 δις ευρώ επιδόματα, εκτίναξε τα  spread, σταμάτησε τη ροή των εισπράξεων, ξεφόρτωσε τις τράπεζες από τις καταθέσεις  κι έτσι έχωσε τη χώρα στο  Μνημόνιο.  Μοιραία, κάποιος θα πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο. Ο Άκης γέρασε, ο Γιάννος ξέμεινε από μετρητό,  ο Σμπώκος αποφυλακίστηκε κι ο Σημίτης  κυβερνά με την παλιοπαρέα σε νέους ρόλους δίπλα στον Μητσοτάκη.

Τώρα μέσα. Αύριο όλοι οφείλουν να αποτρέψουν εκείνο που βλέπουν ότι έρχεται με ορμή