Μιλάει στο euronews ο αρχιτέκτονας Κυβερνοασφάλειας της Microsoft, Γιώργος Μπαλαφούτης…

Η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις και στο εργασιακό πεδίο, βάζοντας δυναμικά στο προσκήνιο την τηλεργασία. Πολλές επιχειρήσεις παγκοσμίως αναγκάστηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη να προσαρμόσουν τις ροές εργασίας τους, την τεχνολογία τους, ακόμα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Ωστόσο, αυτό έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη προεργασία με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένοι κίνδυνοι.

«Στην εποχή όπου η πληροφορία είναι το νέο χρυσάφι για τις εταιρείες, η υποκλοπή εταιρικών δεδομένων είναι ο βασικός στόχος των κακόβουλων χρηστών αυτών που λέμε χάκερ, για να μπορέσουν να βγάλουν κέρδος. Οι βασικοί κίνδυνοι για τα εταιρικά δεδομένα είναι η υποκλοπή τους, η αλλοίωσή τους, ή απλώς η καταστροφή τους» εξηγεί στο euronews, ο αρχιτέκτονας κυβερνοασφάλειας της Microsoft, Γιώργος Μπαλαφούτης.

Ιδιαίτερα όταν κάποιος χρησιμοποιεί προσωπικό υπολογιστή για την εργασία του πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα με σχολαστικότητα.

«Να έχει ένα ενημερωμένο λογισμικό, ειδικά το λειτουργικό σύστημα είναι πολύ σημαντικό να είναι ενημερωμένο, οι εφαρμογές που χρησιμοποιεί να είναι ενήμερες επίσης, καθώς και το αντιικό που χρησιμοποιεί να είναι και αυτό εγκεκριμένο από την εταιρεία του, και να έχει τις τελευταίες ενημερώσεις», συμβουλεύει ο κ. Μπαλαφούτης.

.