Η UEFA έχει προγραμματίσει την επόμενη τηλεδιάσκεψη της την Πέμπτη 23 Απριλίου ώστε να αποφασίσει το μέλλον των Εθνικών Κατηγοριών αλλά και των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η UEFA έχει εκφράσει την πρόθεση της για την κανονική ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο εφόσον είναι εφικτό αυτό βέβαια με την κατάσταση που θα επικρατεί λόγω της πανδημίας.

Όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA εξετάζει την διεξαγωγή των υπόλοιπων φάσεων σε Champions League και Europa League με μονά παιχνίδια σε ουδέτερη έδρα.

Μάλιστα υπάρχει και το πλάνο να οριστούν Final-8 σε συγκεκριμένα γήπεδα της Ευρώπης για Champions League και Europa League ώστε οι 8 ομάδες να καταλήσουν σε συγκεκριμένη πόλη και να μειωθούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η FIFA από την πλευρά της, σκοπεύει να αναβάλλει όλα τα παιχνίδια Εθνικού ενδιαφέροντος για το 2020 ώστε οι ημερομηνίες να μείνουν ανοιχτές για τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν, καθώς όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της, Βίκτορ Μονταλιάνι «Το ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο είναι σε απόλυτη προτεραιότητα.»

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: