Σε μπούμεραγκ για την κυβέρνηση εξελίσσεται η υλοποίηση των προγραμμάτων τηλε-κατάρτισης των γιατρών, μέσω του επιδόματος των 600 ευρώ. Η ποιότητα των προγραμμάτων είναι τόσο χαμηλή, που αποδεικνύει ότι στήθηκαν στο πόδι, μόνο και μόνο για να φαγωθούν τα κοινοτικά κονδύλια.

Τις τελευταίες ημέρες, πέφτει το γέλιο της αρκούδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το εκπαιδευτικό υλικό, που διαθέτουν ορισμένα ιδιωτικά ΚΕΚ. Το πιο χτυπητό είναι η ακατανόητη φράση «Σκόϊλ Ελικικού», που εμφανίζεται σε πρόγραμμα με θέμα τις λοιμώξεις. Το πιο πιθανό είναι να προέρχεται από σφάλμα αυτόματου μεταφραστή κάποιου ξενόγλωσσου εκπαιδευτικού υλικού.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το υλικό περιλαμβάνει και σοβαρά λάθη. Για παράδειγμα γίνεται αναφορά ότι η κατάχρηση αντιβιοτικών προκαλεί ιογενείς επιδημίες ή ότι κάθε πνευμονία είναι μικροβιακής αιτιολογίας και ότι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι λοίμωξη!

Με λίγα λόγια, οι γιατροί διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο με την εκπαίδευση, που προσφέρει η κυβέρνηση, να ξεχάσουν την ιατρική που έχουν διδαχθεί… Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση ρεζιλεύεται ανεπανόρθωτα στα μάτια χιλιάδων επιστημόνων, οι οποίοι κακά τα ψέμματα ιδεολογικά στην πλειοψηφία τους κινούνται στο χώρο του κέντρου.

Από την πρώτη στιγμή, που τέθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης, το θέμα με το επίδομα των 600 ευρώ, οι αρμόδιοι υπουργοί αναγνώρισαν ότι το μέτρο δεν αντιμετωπίζει επαρκώς το ζήτημα της στήριξης των ελευθέρων επαγγελματιών επιστημόνων. Έλεγαν ωστόσο ότι δεν έχουμε άλλη δυνατότητα και είναι κρίμα να μην αξιοποιηθούν τα κοινοτικά κονδύλια.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ανόητα επιχειρήματα, που έχω ακούσει στην καριέρα μου. Και είναι εξίσου φανερό ότι πρόκειται για προφάσεις εν αμαρτίαις. Παράλληλα, δίνεται λαβή στην αντιπολίτευση να κάνει λόγο για διαπλοκή με τα ιδιωτικά ΚΕΚ.

Δυστυχώς, χρειάζεται να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να αναγνωρίζει τα λάθη και να τα διορθώνει. Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί είναι αφενός να ζητήσουν συγνώμη και αφετέρου να διακόψουν το πρόγραμμα άμεσα χωρίς άλλες ευτελείς δικαιολογίες…

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: