Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια  λέει ο θυμόσοφος λαός.  Κι επειδή τούτοι εδώ δεν καταλαβαίνουν ούτε από άρματα ούτε από νταούλια, προκαλούν συνεχώς το δημόσιο αίσθημα και το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης που κάποια  στιγμή είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να ψάχνει τα παραμέσα.

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Ο πρόλογος αφορά το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής που άρχισε να συζητά  στη  Βουλή ο  Νότης Μηταράκης.

Πλέον των άλλων, εξευτελιστικών και απάνθρωπων σε βάρος των εξαθλιωμένων μεταναστών,  το υπουργείο θα διαχειρίζεται εφεξής και ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ! Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  έκαναν κάποια ψευτο – αντιπολίτευση την οποία κανείς δεν πήρε χαμπάρι  κι η στάση τους  αυτή γεννά ερωτήματα εγείροντας υπόνοιες συμπαιγνίας.

Δηλαδή ότι ο υπουργός Μετανάστευσης (σς. με άνωθεν εντολή φυσικά) τα βρήκε στο παρασκήνιο με τους ΣΥΡΙΖΑίους για το μεταναστευτικό.

Βέβαια, όλα προέκυψαν και από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του PIPERATA.GR για τις συμβάσεις που υπέγραψε ο Νότης Μηταράκης με γνωστό εκδότη – καναλάρχη στην Χίο. Όταν του έδωσε χιλιάδες ευρώ για να φιλοξενήσει μετανάστες στο κτήριό του.

Αλήθεια, αυτό το κτήριο ήταν το «καλύτερο»; Δεν υπήρχαν άλλα; Ζητούσε το υπουργείο συγκεκριμένες «προδιαγραφές»;

Το PIPERATA.GR παρουσιάσει το επίμαχο αρ. 55  του  νομοσχεδίου που έχει ως εξής:

«Άρθρο 55

Δαπάνες αντιμετώπισης μεταναστευτικής κρίσης

1. Στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εγγράφεται ειδική πίστωση απορρήτων εθνικών αναγκών. Ως τέτοιες εθνικές ανάγκες και δαπάνες, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν γνωστές χωρίς ζημία των συμφερόντων της χώρας, θεωρούνται αυτές που εμπίπτουν, άμεσα ή έμμεσα, στην εκπλήρωση της αποστολής του ως άνω Υπουργείου, όπως αυτή κάθε φορά εξειδικεύεται από τα αρμόδια προς τούτο όργανα, η διασφάλιση της εκπλήρωσης των οποίων συνιστά προστασία των εθνικών συμφερόντων στον τομέα αυτό, εντός ή εκτός Ελλάδος.

 

2. Απαγορεύεται η διάθεση από την παραπάνω πίστωση οποιουδήποτε ποσού για άλλους σκοπούς, ιδίως για την παροχή επιμισθίων, αμοιβών ή αποζημιώσεων και για κάθε προσωπική παροχή προς υπαλλήλους ή όργανα του Κράτους. Οι κατά παράβαση των ορισμών του παρόντος εγκρίνοντες ή λαμβάνοντες τέτοιες παροχές ευθύνονται πειθαρχικώς και καθίστανται εις ολόκληρον υπόχρεοι έναντι του Δημοσίου σε απόδοση των παρά την απαγόρευση πληρωθέντων.

 

3. …Για τις ανωτέρω δαπάνες δεν αποδίδεται λογαριασμός. Η απόφαση αυτή η οποία ασκείται κατά αποκλειστική αρμοδιότητα από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, δεν δημοσιεύεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ούτε αναρτάται σε οποιοδήποτε πληροφοριακό σύστημα ή πλατφόρμα.

 

4. Η πίστωση των απορρήτων εθνικών αναγκών διατίθεται για δαπάνες …τόσο στο εσωτερικό όσο και στην αλλοδαπή.

 

5. Οι πληρωμές του παρόντος άρθρου απαλλάσσονται από κάθε κράτηση τέλος ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου, Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, Νομικών Προσώπων ΔημοσίουΔικαίου ή τρίτων, τόσο κατά την με οποιοδήποτε τρόπο ανάθεση όσο και κατά την εξόφληση.

 

6. Στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου λειτουργεί τριμελής γνωμοδοτική Επιτροπή Ειδικών Δαπανών, αποτελούμενη από:

 

α. Το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής ως Πρόεδρο τον οποίο αναπληρώνει, σε περίπτωση κωλύματος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.

 

β. Δύο Προϊσταμένους Διευθύνσεων υπηρεσιών του Υπουργείου, οι οποίοι ορίζονται με τους αναπληρωτές τους, από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

Στην Επιτροπή μετέχει ως γραμματέας, χωρίς ψήφο, υπάλληλος του Υπουργείου που ορίζεται από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Αυτός τηρεί, με δική του ευθύνη και απόλυτη εχεμύθεια, βιβλίο πρωτοκόλλου, στο οποίο καταχωρίζονται, κατ` αύξοντα αριθμό, οι προτάσεις δαπανών, καθώς και βιβλίο πρακτικών, στο οποίο καταχωρίζονται, κατά συνεδρίαση, οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής, το περιεχόμενο των οποίων απαγορεύεται να ανακοινώνεται και εμπίπτει στις διατάξεις περί απορρήτου του κράτους.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: