Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί σε 47χρονο, ο οποίος προσποιούνταν τον εξειδικευμένο γιατρό και κατηγορείται ότι εξαπατούσε ασθενείς με ανίατες ασθένειες, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Ο ίδιος φέρεται να χορηγούσε σκευάσματα αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης.

Στο  πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέτοια σκευάσματα στην οικία του, καθώς ακόμη αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας,χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών κ.ά..

Ο φάκελος της υπόθεσης περιλαμβάνει τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ σε τρεις περιπτώσεις επήλθε ο θάνατος των ασθενών συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου.

Ένταλμα εκδόθηκε για τη σύλληψη του για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Όπως προκύπτει από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός ή ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Επίσης, προς ενίσχυση του επαγγελματικού του προφίλ δήλωνε γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις  και άλλοτε γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Άξιο λόγου είναι ότι ο συλληφθείς είχε παρουσιαστεί σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή  και ο ίδιος αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, ο ίδιος φέρεται να είχε αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, ακόμη και 15.000 από έναν ασθενή. Στις τρεις περιπτώσεις των θανότων κατηγορείται  ότι είχε λάβει συνολικά περισσότερα από 58.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο συλληφθείς φέρεται να λάμβανε μετρητά ή επιταγές, τις οποίες διοχέτευε στην αγορά, χωρίς να φαίνεται ως οπισθογράφος.

Σημειώνεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιοΕισαγγελέα για τα περαιτέρω.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: