Μία βόλτα στα Εξάρχεια, με την κάμερα του ΑΝΤ1, ήταν αρκετή για να καταδείξει πως το αφήγημα Μητσοτάκη περί νόμου και τάξης ήταν απλά μία παρλαπίπα…

Έγινε κι αυτό, λοιπόν.

Ο ΑΝΤ1, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων και με τον υπερτίτλο «Τα Εξάρχεια δεν άλλαξαν» και τίτλο «νέοι, ακόμη και ανήλικοι, αναζητούν τη δόση τους», καταξευτίλισε τη Ν.Δ. που προεκλογικά είχε υποσχεθεί στο εκλογικό σώμα, ότι θα «καθάριζε» μέσα σε λίγες μέρες την περιοχή, από τα ναρκωτικά, τους ναρκέμπορους και τους κάθε λογής παρανόμους.

Τελικά, το μόνο που έκανε ο Μωυσής και το υψηλόβαθμο στέλεχος του πρώην ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήταν οι τηλεοπτικές, στημένες «παραστάσεις» με την εκδίωξη της γης των κολασμένων, των μεταναστών, από διάφορα κτίρια στα οποία είχαν βρει στέγη, στην περιοχή.

Το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο (βραδινό) ειδήσεων του σταθμού, αποτελεί κόλαφο για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και καταστρέφει όλο το αφήγημα του πρώην ΠΑΣΟΚου υπουργού του Κυριάκου.

Οι εικόνες ήταν συγκλονιστικές, καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι έμποροι της πρέζας δεν χρειάζεται να κάνουν στα μουλωχτά την δουλειά τους, αντιθέτως πουλούν τη δόση φόρα παρτίδα μπροστά στον ανυποψίαστο κόσμο, ακόμη και μπροστά στις εισόδους των πολυκατοικιών.

Και φυσικά οι μπάτσοι λάμπουν δια της απουσίας τους.

Δεν ξέρω αν ο Χρυσοχοΐδης θα συνεχίσει να είναι υπουργός και μετά τον ανασχηματισμό, όποτε κι αν γίνει αυτός.

Από την άλλη, αν είσαι πρωθυπουργός που «έχτισε» το πολιτικό του αφήγημα (και) στο «νόμος και τάξη» και στο θα «καθαρίσω το άβατο των Εξαρχείων», μόνο ηλίθιος θα είναι αν κρατήσει τον Χρυσοχοΐδη όχι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά γενικότερα στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: