Την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ότι μοιράστηκανακατάλληλες μάσκες υψηλής προστασίας και στη συνέχεια αποσύρθηκαν μετά από παρέμβασης της Επιτροπής Λοιμώξεων.

Η ομοσπονδία των νοσοκομειακών ζητά από τον υπουργό Υγείας να ελέγξει τις καταγγελίες και εφόσον οι  μάσκες ΚΝ95 είναι ακατάλληλες να αποσυρθούν από τα νοσοκομεία που τυχόν χρησιμοποιούνται.

Το ζήτημα ανέδειξε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο προέβη σε διαμαρτυρία για τις μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 που προμηθεύτηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα από το υπουργείο Υγείας, καθώς  ήταν ακατάλληλες για την περίθαλψη περιστατικών κοροναϊού. Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έχει οριστεί ως  Νοσοκομείο Αναφοράς κοροναϊού για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙA ΣΥΚΝΕ

Οι εν λόγω μάσκες, όπως τονίζει το σωματείο, δεν παρέχουν καμία ατομική προστασία στο προσωπικό σύμφωνα με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Ως όφειλε, η Επιτροπή πληροφόρησε εγγράφως την Διοίκηση, την ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας. Μετά την διαπίστωση ότι οι συγκεκριμένες μάσκες, κατά τις προδιαγραφές τους είναι για άλλη χρήση, αποσύρθηκαν.

Το σωματείο υπογραμμίζει στην καταγγελία του ότι έχουν διανεμηθεί «πιθανόν και σ’ άλλα νοσοκοµεία της χώρας». Συνεπώς, το υπουργείο  θα πρέπει «να αποσύρει άµεσα από όλα τα Νοσοκοµεία της χώρας αυτού του τύπου τις µάσκες Υψηλής προστασίας µε τον χαρακτηρισµό ως ακατάλληλες».

Το σωματείο ζητά από την 4η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας να μεριμνήσουν άµεσα και να στροφοδοτήσουν όλα τα νοσοκοµεία αναφοράς (άρα και στο Π.Γ.Ν.Α ) με τα κατάλληλα µέσα ατοµικής προστασίας.

Διαβάστε επίσης:  Έδωσαν μάσκες για ατμοσφαιρική ρύπανση στο Σωτηρία! – Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο ζήτημα είχαν αναδείξει στις αρχές Μαΐου εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σωτηρία, επίσης νοσοκομείο Αναφοράς για την Αττική και τότε είχε παρέμβει και η ΕΙΝΑΠ, επαληθεύοντας τους ισχυρισμούς διαμαρτυρίας των γιατρών και ππροσθέτοντας ταντίστοιχες διαμαρτυρίες από γιατρούς στο «ΑΤΤΙΚΟ» και Κέντρων Υγείας για τις μάσκες «Υψηλής Αναπνευστικής Προστασίας τύπου ffp2», εισηγμένες από την Κίνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: