Κάτι τρέχει στην αυλή του Μαξίμου. Επώνυμες πένες, όπως του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα» και του Θανάση Μαυρίδη στο liberal.gr αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις από τα έργα και τις ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

Όχι βέβαια γιατί στα καλά καθούμενα έγιναν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί φαίνεται ότι το λιβάνισμα έχει και τα όρια του, ιδίως όταν το Μαξίμου και υπουργοί της κυβέρνησης έχουν καβαλήσει το καλάμι, και εξελίσσονται σε «μια από τα ίδια « όπως λένε, απαξιώνοντας παράλληλα με απαράδεκτο τρόπο το ρόλο της αντιπολίτευσης.

Αφορμή για τα «Νέα» ήταν το σχόλιο του Μαξίμου για την ομιλία του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το οποίο «Ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Αραδιάζοντας τα χιλιοειπωμένα κλισέ έδειχνε να βαριέται περισσότερο εκείνος που τα έλεγε, από αυτούς που τον άκουγαν».

«Στη Νου Δου τώρα που έχει καβαλήσει το καλάμι και το πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα περίχωρα, αντί να καθίσουν κάτω και να ξεδοντιάσουν ένα ένα τα μέτρα που εισηγήθηκε ο Τσίπρας, επιχείρησαν να τον γελοιοποιήσουν» έγραψε ο Γ. Παπαχρήστος και πρόσθεσε «έγινε μάθημα στη Νου Δου αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον αρχηγό τους Κυριάκο Μητσοτάκη; Κάθισαν κάτω να μετρήσουν πόση αποστροφή προκαλούσε στην κοινωνία η απαξίωση του ‘Κούλη’ και οι χυδαίες, προσωπικές επιθέσεις εις βάρος του; Όχι. Ούτε το πρώτο έγινε ούτε το δεύτερο έκαναν. Και όχι μόνο δεν τους έγινε μάθημα, αλλά βαδίζουν σταθερά στον ίδιο ολισθηρό δρόμο». Και υπογράμμισε «μπράβο, ρε παιδιά, συνεχίστε. Μια χαρά το πάτε να τον ξαναστήσετε στα πόδια του…».

Από την πλευρά ο Θ. Μαυρίδης στο liberal σημείωνε στο άρθρο υπό τον τίτλο «Ο κ. Τσίπρας είναι ένα εν αναμονή πρωθυπουργός» ότι «Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πιστεύει βαθιά στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, αλλά η κυβέρνησή του δεν είναι μεταρρυθμιστική. Η εικόνα που δίνουν οι διορισμοί του Τάκη Θεοδωρικάκου, οι μη παρεμβάσεις του Γιάννη Βρούτση για το ασφαλιστικό, η απραξία στην αγροτική πολιτική, θυμίζουν μία κυβέρνηση από τις άλλες. Μπορεί η κυβέρνηση να τα πήγε άριστα στην πρώτη φάση του κορονοϊού και στα ελληνοτουρκικά, αλλά αυτά γρήγορα θα ξεχαστούν. Πολύ σύντομα η καθημερινότητα θα αρχίσει να πιέζει κι αυτή την κυβέρνηση, όπως πίεσε και όλες τις προηγούμενες».

«Οι πρώτοι μήνες αυτής της κυβέρνησης απέδειξαν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε στην επιλογή προσώπων. Κι επιπλέον το επιτελικό κράτος δεν «δούλεψε». Καλό ως ιδέα, αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται και ανθρώπους. Χρειάζεται και διαδικασία. Και μία άλλη νοοτροπία. Καλώς ή κακώς, οι έχοντες θητεία στο Ποτάμι ή παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ δεν απέκτησαν αυτόματα και master στην μεταρρυθμιστική ατζέντα» ανέφερε . και πρόσθεσε «Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει μία ορκισμένη ομάδα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτοιμη να πέσει στην φωτιά. Να δεχτεί ότι δεν πρόκειται να εκλεγούν άλλη φορά στο Κοινοβούλιο ή δεν θα υπάρξουν άλλη φορά υπουργοί. Αρκεί να γίνουν αυτά που πρέπει».

«Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει. Εδώ ο Αλέξης Τσίπρας των μνημονίων και έβγαλε τετραετία. Σημαίνει όμως ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει έτσι δικαίωμα στους «τελειωμένους» να ελπίζουν. Και μάλιστα να ελπίζουν βάσιμα!», επισήμανε ο Θ. Μαυρίδης γα να καταλήξει στο άρθρο του «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκλέχτηκε για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Όχι για να κυνηγάει τον σχεδιασμό υπουργών της για το πως θα κερδίσουν την επανεκλογή τους στο Κοινοβούλιο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: