Την άσκηση πιέσεων σε εργαζομένους της τράπεζας Πειραιώς από περιφερειακούς διευθυντές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από την περασμένη Παρασκευή (30/10) κατήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ).

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ είναι η ακόλουθη:

«Όπως είναι ήδη γνωστό, η Διοίκηση της Τράπεζας κοινοποίησε στο προσωπικό πρόταση προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης.

Η σχετική ανακοίνωση έρχεται σε μία περίοδο παρατεταμένης και γενικευμένης ανασφάλειας, λόγω και των ευρύτερων εξελίξεων και προεκτάσεων που σχετίζονται με την πανδημία σε οικονομικό, εργασιακό και ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.

Για το Σύλλογό μας η προστασία της σταθερής εργασίας παραμένει αδιαπραγμάτευτη, όπως αδιαπραγμάτευτη και απολύτως ξεκάθαρη παραμένει η έννοια και το περιεχόμενο του όρου εθελούσια.

Για το λόγο αυτό, όσοι εκ των Περιφερειακών Διευθυντών αντιλαμβάνονται ήδη το ρόλο τους ως δήθεν … «τηλεπερσόνες» που προσκαλούν εργαζόμενους σε … «δωμάτια επικοινωνίας», πιέζοντάς τους να αποδεχθούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καλό είναι να αλλάξουν άμεσα ρότα και κυρίως – κατά την προσφιλή τους διατύπωση – το δικό τους ​«προφίλ» … Δεν πρόκειται για κάποιο τηλεοπτικό σόου, αλλά για τη ζωή ανθρώπων με πολυετή προσφορά, που ταυτόχρονα μέσω της εργασίας τους παλεύουν να εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωση της οικογένειάς τους.

Δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να ανεχθούμε, αλλά θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιου ​​ είδους προτροπές, «πατρικές» συμβουλές, πόσο μάλλον απειλές, πιέσεις και αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές. Καλούμε, επομένως, τους συναδέλφους μας να μας ενημερώνουν άμεσα στην περίπτωση που γίνονται αποδέκτες ανάρμοστων πρακτικών, προκειμένου από πλευράς μας να αναληφθούν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες.

Διαχρονικά για το Σύλλογό μας η εθελούσια απεμπόληση της σταθερής και θεσμικά προστατευόμενης εργασίας δεν είναι αποδεκτή, έχοντας βεβαίως υπ’ όψιν και τις συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία και την κοινωνία συνολικά, μετά από την 10ετή επώδυνη κρίση και ύφεση, παράλληλα με το αποτύπωμα που αφήνει και θα αφήνει για πολύ ακόμη καιρό η πανδημία».

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: