Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Για χρόνια, οι άνθρωποι πίστευαν ότι διατάσεις ήταν κάτι που μόνο οι αθλητές έπρεπε να κάνουν πριν ασκηθούν ή αγωνιστούν.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το να κάνεις απλές διατάσεις μόνο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει δραματικά τον καθένα μας να αυξήσει την ευελιξία, να βελτιώσει την ισορροπία και να ανακουφίσει τον πόνο που προκαλείται από μυϊκή δυσκαμψία στις αρθρώσεις.

Οι διατάσεις είναι ένας απλός και ασφαλής τρόπος για να αποτρέψετε τις πτώσεις που αλλάζουν τη ζωή και μπορούν να απειλήσουν την ανεξαρτησία σας.

Το εύρος κίνησης και η ακρίβεια είναι ζητούμενο και βάση για τα περισσότερα αθλήματα. Η γιόγκα όχι μόνο μας δίνει εύρος στην κίνηση, αλλά μαθαίνει στο σώμα να προσανατολίζεται και να έχει απόλυτο έλεγχο σε όλες τα επίπεδα κίνησης ακόμα και σε ανάστροφες θέσεις και αυτό δίνει ακρίβεια και έλεγχο σε κάθε κίνηση.

Επίσης η ευλυγισία που αποκτάμε κάνοντας πρακτικές yoga, κάνει την κίνηση των μελών του σώματος πιο εύκολη για τους μυς και αφήνει όλη τη δύναμη να εστιαστεί εκεί που πρέπει, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Η πρακτική γιόγκα όμως προσφέρει και τόνωση από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Τα βάρη δεν είναι ο μόνος τρόπος για να σμιλέψουμε το σώμα μας. Η γιόγκα είναι και προπόνηση δύναμης. Χρησιμοποιούμε το βάρος του σώματός μας για να μετακινηθούμε από στάση σε στάση και σε ορισμένες στάσεις, σηκώνουμε κάθε κιλό του. Για εξασφαλισμένη σύσφιξη, επικεντρωθείτε σε asanas που σμιλεύουν τους μυς.

To πιο σημαντικό όμως είναι η ψυχική ανάταση που μας δίνει η πρακτική yoga και που όλοι χρειαζόμαστε…μας χαλαρώνει, μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και αυξάνει την αίσθηση ευγνωμοσύνης και επομένως την αίσθηση της ευχαρίστησης στη ζωή. Φτιάξτε ατμόσφαιρα, μπείτε στο you tube και απολαύστε!

Ακολουθείστε την Adriene https://www.youtube.com/user/yogawithadriene  είναι πραγματικά φαινόμενο για πρακτικές όλων των επιπέδων. Οι Gardian, Cnn, Abc και πολλοί άλλοι εκθειάζουν τη δυναμη των πρακτικών της. Εναλλακτικά σας προτείνω 15 εξαιρετικές πρακτικές https://www.womenshealthmag.com/fitness/g29264172/best-yoga-videos/.

Πηγη: healthyvoice.gr