Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

2020, η χρονιά που γεννήθηκε και πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο, το www. healthy voice.gr. Σκοπός του η έγκυρη και αξιόπιστη γνώση σε θέματα υγείας και ευρωστίας. Γνώση που εάν χρησιμοποιηθεί κατάλληλα, θα δημιουργήσει πιο ισορροπημένους και υγιείς ανθρώπους.

Ωστόσο αλλιώς το είχα φανταστεί. Οι περισσότερες ειδήσεις και άρθρα που αναρτήθηκαν αυτήν την χρονιά θα ευχόμουν να μην είχαν γράφτεί ποτέ!

Χρονιά φόβου, ανασφάλειας, αβεβαιότητας, Xρονιά αντιφατικών αναγκών με δύσκολες ισορροπίες. Πόσοι δεν ζυγισαν βαρύτερη την ασφάλεια από την ελευθερία, πόσοι δραματοποίησαν και πόσοι αρνήθηκαν τον κίνδυνο, πόσοι οικειοποιήθηκαν την απόσταση και εξόρκισαν την εγγύτητα. Ισορροπίες μόνο για επιδεξιους.

Χρονιά υπονόμευσης της επιστήμης, της αξιόπιστης πληροφορίας, της συγκάληψης του συναίσθηματος της θλίψης και του πόνου, κάτω από την κουλτούρα του ονείρου μιας πλαστής ευτυχίας.

Δεν είναι κακό όνειρο που θα περάσει, είναι η ίδια η ζωή που μας έφερε αντιμέτωπους με ασυνόδευτους θανάτους. Πως θα προυπαντήσουμε τον καινουργιο χρόνο, αφήνοντας τον παλιό είναι δική μας υπόθεση.

Ώς ένα κακό όνειρο ή ως ένα μάθημα ζωής και θανάτου; Ώς ένα μάθημα να συμπεριλάβουμε όσα επιδεικτικά αποφεύγουμε στη ζωή, την οδύνη, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη διατήρηση του οικοσυστήματος στη ζωή μας, την ίδια μας τη φύση.

Ας ελπίσουμε να γίνουμε όλοι καλύτεροι, λιγότερο αλαζονικοί μέσα από μια χρονιά που τρόμαξε τους κατοίκους όλου του πλανήτη και ας ελπίσουμε να αγκαλιαστούμε πάλι σύντομα, σε μια προσπάθεια να ζούμε όλοι μαζί αρμονικά σε προσωπικό και οικουμενικό επίπεδο, στη φύση που μας δόθηκε απλόχερα από τον δημιουργό της, όποιος και αν είναι αυτός!

Καλή Χρονια με Υγεία, αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα!

Πηγή: healthyvoice.gr