Άραγε πόσες φορές μας έχει τύχει να βασανιζόμαστε από την αϋπνία και μόλις επιτέλους αισθανόμαστε ότι θα μας πάρει έστω και για λίγο ο ύπνος έρχεται η ώρα που το ξυπνητήρι μας θυμίζει ότι πρέπει να σηκωθούμε;

Και αν νομίζατε ότι μέχρι τώρα η θεωρία που υποστηρίζει ότι το άγχος σχετίζεται με την αϋπνία είναι υπερβολική, σημειώστε τώρα λάθος! Γιατί όχι απλά σχετίζεται, αλλά είναι και άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτή. Το έντονο στρες στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία που ευθύνεται για την κακή ποιότητα του ύπνου μας. Τόσο οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας, οι δύσκολες συνθήκες εργασίας, ο αμείλικτος ανταγωνισμός, όσο και η ανεργία, αλλά και η ανησυχία για το τι επιφυλάσσει το μέλλον, βάζουν φρένο στη χαλάρωση του μυαλού και του οργανισμού μας, με με συνεπεία οι μικρές σκέψεις να μετατρέπονται σε εμμονή και ο ύπνος μας σε εφιάλτη.

Δείτε επίσης:  Πώς θα γυμναστείς χωρίς να κουνηθείς ούτε εκατοστό!

Αποτέλεσμα; Η έλλειψη ύπνου να κατεβάζει τα ρολά του ανοσοποιητικού μας συστήματος και να απειλεί την ισορροπία του οργανισμού μας.

Πηγή: https://newsup.gr/