Κάποιος λέει ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και έτσι από την αρχή της κρίσης, δηλαδή όταν το πάρτι μας τελείωσε, πολλοί συμπολίτες μας αρνήθηκαν να πιστέψουν την πραγματικότητα που μας ήρθε απότομα. Ακόμα και αυτοί που είχαν προβλέψει την επερχόμενη κρίση, που μόνο οικονομική δεν ήταν, δεν έβλεπαν πότε αυτή θα ξεσπάσει μεταθέτοντάς την έτσι χρονικά δημιουργώντας όλο και πιο μεγάλο πρόβλημα.

«Καραμπουζουκλής και ντερμπεντέρης»
Τότε που άρχισε να κλονίζεται το διεφθαρμένο καθεστώς της μεταπολίτευσης άρχισαν να εμφανίζονται και οι πρώτες αντιδράσεις από τον προδομένο και παραφουσκωμένο από το πολύ φαί και τα πολλά ψέματα ελληνικό λαό. Εκείνη την περίοδο κάνει την εμφάνισή του ο πρώην πλακάς μποντιμπιλντεράς και νυν κάτοχος μυστικής αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, Αρτέμης Σώρρας. Βρισκόμαστε στο 2012 και η κρίση έχει πια εγκατασταθεί για τα καλά και οι πάντες πάνω στην ζαλάδα τους ακούνε για κάποιες μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής» που κατέχει μια οργάνωση με το όνομα END (End National Debt δηλαδή Εθνικό Χρέος Τέλος) και αρχίζουν να πιστεύουν κάποιοι ότι είναι η λύση για την κρίση αλλά μετά την εξαγγελία της Εθνικής Τράπεζας για το νόμιμο της συγχώνευσης με την «Τράπεζα της Ανατολής» το 1932, ο Αρτέμης δεν πτοείται και παρουσιάζει την άγνωστη αρχαία ελληνική τεχνολογία του Απόλλωνα που έχει πουλήσει στον Ομπάμα αντί ενός σοβαρού αντιτίμου.

Τους χάλασε την σούπα
Μπορεί όλα αυτά που γράψαμε πιο πάνω να τα πάρει κάποιος στην πλάκα αλλά το ψήφισμα της δήλωσης που υπέγραφαν οι οπαδοί του Σώρρα είχε εκτός από τον όρο της αποδοχής των δισεκατομμυρίων άλλους δύο όρους. Ο δεύτερος όρος δήλωνε ότι: «Να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους από επιτροπή διεθνών πραγματογνωμόνων υπό την εποπτεία των ανώτατων δικαστών του Άρειου Πάγου, για την εξακρίβωση του πραγματικού ύψους του δημόσιου χρέους» και ο τρίτος: «Να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους κρατικούς πολιτικούς και δημοσίους παράγοντες». Εδώ τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα για αυτούς που έτρωγαν το δημόσιο χρήμα σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης και μετά εξαφανίστηκαν. Μέχρι τώρα κανείς δεν μιλούσε γιατί αφενός οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης με την αυλή τους είχαν φτιάξει το μαγαζί (βλέπε επικρατούν καθεστώς) στα μέτρα τους και αφετέρου ο λαός εκτός από το να γλύφει ότι κόκκαλο του πετούσαν οι πολιτικοί, είχε καταπιεί και το παραμύθι της καταναλωτικής μας δημοκρατίας, αμερικάνικου τύπου, που το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει την χοληστερίνη. Τώρα όμως που τελείωσε το πάρτι και σταμάτησε η μάσα όποιος εναντιώνεται στο καθεστώς πρέπει να συνετίζεται και πως θα γίνει αυτό; …Πρέπει να χαρακτηρίζεται ή φασίστας ή απατεώνας ή και τα δύο και να περνάει πίσω από το κάγκελο για να σκέφτεται «δημοκρατικά» στο μέλλον. Και έτσι ο Αρτέμης που σύμφωνα με τα μαντρόσκυλα των καπιταλιστών ή αλλιώς δημοσιογράφους έφτιαξε κόμμα και κοντά 300 γραφεία με 600 δις αέρα και έβαλε ακόμα και παπάδες να ορκίζονται στον Δία είναι απατεώνας που πρέπει να συνετιστεί. Αν λοιπόν ο Αρτέμης είναι απατεώνας πως θα αποκαλούσαμε τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου που είπε λίγο πριν την χρεωκοπία ότι λεφτά υπάρχουν και πήρε τις ψήφους των μισών Ελλήνων; Πόσα ψέματα μας έχουν ξεφουρνίσει τα 41 χρόνια της μεταπολίτευσης οι εθνοπατέρες μας προκειμένου να μας απομυζήσουν και να μας υφαρπάξουν τα χρήματα;

Η ηθική της κατανάλωσης
Αλλά το χειρότερο όλων που έκαναν οι εθνοπατέρες μας ήταν η δημιουργία μιας νέας ηθικής. Σε αυτό φυσικά είχαν διάφορους συμμάχους που συμπορεύτηκαν μαζί τους, όπως: τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ τα οποία υποστήριξαν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της κομματοκρατίας δίχως κάποια ουσιαστική αμφισβήτηση και όχι μόνο αυτό αλλά εν πολλοίς κατασκεύασαν το πολιτικό σκηνικό που μας οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση. Από κοντά και οι διανοούμενοι που έπαιξαν έναν συστημικό ρόλο αντί να προσφέρουν λύσεις όπως περιμένει ο απλός κόσμος από τους σπουδαγμένους. Αυτό οφείλεται ουσιαστικά στην έλλειψη παιδείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού που επικράτησε στην νεοελληνική κοινωνία. Αποτέλεσμα αυτών είναι «από την διεφθαρμένη εξουσία μολύνονται και τα έντιμα άτομα και ακολουθούν το παράδειγμά της». («Νοσείν τίθησι των αμεινόντων τας φρένας παράδειγμα έχοντας των κακών την εξουσίαν» Ευριπίδης και «Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν» Ισοκράτης). Όλα για την κατανάλωση, με αποτέλεσμα την κατίσχυση των ιδιωτικών, κομματικών, συντεχνιακών συμφερόντων και του ατομικισμού….

Το αληθινό πρόσωπο της κρίσης
Η κρίση είναι βεβαίως οικονομική, όμως ουσιαστικώς είναι πολιτική. Πολιτική με την έννοια ότι η πολιτική εξουσία, δηλαδή οι πολιτικοί και τα κόμματα, νομοθέτησαν, έλαβαν αποφάσεις, χειρίσθηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων για το όφελος του εαυτού τους και της αυλής τους εναντίον του απλού λαού. Και το χειρότερο εξακολουθούν να το κάνουν μετά από τόσα χρόνια κρίσης.Η πραγματικότητα μας έδειξε ότι η οικονομία δεν είναι κάτι το φυσικό που κινείται από μόνο του αλλά καθορίζεται από την πολιτική που εφαρμόζουν αυτοί που κυβερνούν. Οι πολιτικές μας εξουσίες ήταν και είναι πάντα υπάκουες στις θελήσεις των τραπεζών, των αγορών και των οικονομικά ισχυρών. Η λεγόμενη «αριστερά» υιοθέτησε το σενάριο σύμφωνα με το οποίο η παγκοσμιοποίηση είναι ένα οικονομικό γεγονός ενώ είναι όπως είδαμε ένα πολιτικό γεγονός. Η παγκοσμιοποίηση ήταν ένα σχέδιο που προωθήθηκε από διεθνείς οργανώσεις δηλαδή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα έως την Ευρωπαϊκή Ένωση των καπιταλιστών. Επομένως, η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των διεφθαρμένων πολιτικών της κομματοκρατίας, των πολυεθνικών, του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των ΜΜΕ.

Γυρίζοντας από το άλλο πλευρό
Στοχαζόμενος όλα αυτά θέλω να κάνω και κάποιες αισιόδοξες σκέψεις για να αποφύγω την κατάθλιψη, γι’ αυτό γυρνάω πλευρό σαν αυτούς που ονειρεύονται ενώ κοιμούνται και ξαφνικά εμφανίζεται ο Αρτέμης. Το παιδί του λαού που μιλάει για δις και τρις αλλά επειδή προέρχεται από τον λαό είναι large και δηλώνει ότι αυτά είναι δικά μας. Όπως να το κάνουμε η ψυχολογία μου ανεβαίνει και όπως έλεγε και ο Σαμαράς όταν ήταν πρωθυπουργός το 50% της οικονομίας είναι η ψυχολογία. Α ρε μπαγάσα ραγιά πάλι μεγαλοπιάστηκες, πανούργιε ρωμιέ πάλι την γλύτωσες! Μήπως θέλει ο Σόϊμπλε τον Αρτέμη για να διαπραγματευθεί;…

του Γιώργου Δημητρούλια

ΠΗΓΗ