Μπορεί σήμερα κι αύριο το Κύπελλο Ελλάδας να έχει την τιμητική του -ημιτελική φάση με ρεβάνς γαρ- αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν προχωράει και ο μεταγραφικός προγραμματισμός εν όψει καλοκαιριού στις ομάδες της ελληνικής Big-4.

Σε άλλες βέβαια με πιο γοργούς ρυθμούς και σε άλλες πιο… χαλαρά. Αυτό βέβαια έχει να κάνει περισσότερο με τις προσθαφαιρέσεις των ρόστερ τους (για παράδειγμα ο Ολυμπιακός πάει μίνιμουμ για μια ντουζίνα νέα πρόσωπα, ενώ η ΑΕΚ ούτε για μισή) και όχι με τα ανοικτά μέτωπα των προπονητών (θεωρητικά «ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι» δεν τους έχουν κλείσει ακόμη, παρότι όλα δείχνουν Ρεμί Γκαρντ και παραμονή Χιμένεθ αντίστοιχα).

Ενα πάντως από τα πιο καυτά μεταγραφικά πρόσωπα -έβαλε την υπιογραφή του φαρδιά πλατιά στο «Καραϊσκάκης» και πιθανότατα να το επαναλάβει απόψε στο ΟΑΚΑ- θα είναι ασφαλώς ο Σέρχιο Αραούχο. Ο φορ-πλέι μέικερ, που ανέβασε επίπεδο την ΑΕΚ απο τον Φεβρουάριο και αποτελεί τεράστια πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα, έχουμε γράψει- προβλέψει αρκετές φορές από αυτήν εδώ τη στήλη πως δεν πρόκειται να συνεχίσει και την ερχόμενη σεζόν στη Super League. Γενικότερα, και όχι μόνο στην Ενωση…

Ωσπου ήρθε χθες ένα τιτίβισμα Ισπανού συναδέλφου στο ραδιόφωνο της «Marca» για να αποκαλύψει πως δύο ισπανικές ομάδες και ο Ολυμπιακός θα κινηθούν το καλοκαίρι για την απόκτησή του. Σιγά την… αποκάλυψη, θα προσθέσω, με πάσα μετριοφροσύνη. Κάτι που αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και πολύ καιρό στην… ψαγμένη πιάτσα των agents σε Ισπανία και Ελλάδα.

Οι φανατικοί αναγνώστες μας έχουν ενημερωθεί εγκαίρως για τα παραπάνω και για ακόμη περισσότερα. Οπως, για παραδειγμα, για την πρόταση που ήδη έχει στα χέρια της η Λας Πάλμας από ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν ή για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αραούχο που δεν ανήκει αποκλειστικά στον σύλλογο των Κανάριων Νήσων…

Ο Αραούχο είναι ένας παίκτης που… συγκινεί στον υπέρτατο βαθμό όχι μόνο τους φίλους και τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά πλέον και του Ολυμπιακού. Φαντάζομαι πως για τους «ερυθρόλευκους» μοιάζει σαν κίνηση-ματ: τόσο από πλευράς ουσίας (Αραούχο δεν διαθέτουν, είναι ανώτερη κλάση από τον Ιντέγε) όσο και επικοινωνιακού θριάμβου.

Το ερώτημα είναι αν ο Ολυμπιακός μπορεί να τον κάνει δικό του. Οχι μόνο επειδή η ΑΕΚ μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο (προφορική οψιόν ανανέωσης του δανεισμού του, οψιόν αγοράς σίγουρα δεν υπάρχει) αλλά και κυρίως λόγω… κόστους.

Αυτό πάντως που έμαθε η στήλη εδώ και ημέρες -ανεξάρτητα δηλαδή από το τιτίβισμα του ανταποκριτή του Radio Marca στα Κανάρια Νησιά- ήταν πως ο Ολυμπιακός έχει εξουσιοδοτήσει ανθρώπους της πιάτσας για εκδηλώσουν – μεταφέρουν το ενδιαφέρον του για τον Αραούχο.

Κάνοντας φυσικά και τις απαραίτητες επαφές ? βολιδοσκοπήσεις για το πώς ακριβώς έχει το ιδιοκτησιακό του, αν υπάρχουν -τι είδους- και πόσο ισχυρά έγραφα της ΑΕΚ με τη Λας Πάλμας. Συν το κόστος αγοράς τους.

Η απάντηση στο τελευταίο ήταν πως ο Αραούχο (χοντρικά) κοστίζει συνολικά κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Με τη μανατζερική -και όχι μόνο- εκτίμηση να κάνει λόγο πως υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σε ένα πάντως περίπλοκο deal, η δουλειά θα μπορούσε να γίνει και με 6-7 μύρια, αλλά όχι ασφαλώς για το 100% του Αραούχο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η υπόθεση Αραούχο, εκτός από πάρα πολλά λεφτά, θα έχει και… πολύ ψωμί ακόμη. Με διάφορες… προεκτάσεις, ενδεχομένως και ανατροπές. Για τη σημερινή μνημονιακή και υψηλότατης εφορίας Ελλάδα, όμως, θα πρέπει να γίνει μια τεράστια υπέρβαση. Είτε μιλάμε για ΑΕΚ είτε ακόμη και για τον Ολυμπιακό…

Αν πιστέψουμε τη μανατζερική πιάτσα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν… ρωτήσει και για το κόστος αγοράς του Εμποκού. Η Κίεβο ξεκινάει από τα 4 εκατομμύρια, αλλά στον Ολυμπιακό πληροφορήθηκαν πως το ύψος της οψιόν που έχει ο Παναθηναϊκός είναι 3 εκατ. ευρώ. Ετσι κι αλλιώς, όμως, στην περίπτωσή του θα πρέπει και τυπικά να λήξει η ημερομηνία της…

*** Στην υπόθεση Λαΐφη μπορεί να υπάρξει νέα… ανατροπή. Δηλαδή η Σταντάρ που ενημέρωσε πρόσφατα πως θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του (1,8 εκατ. ευρώ) τελικά να κάνει πίσω και να τα βρει με τον Ολυμπιακό (έχουν πολύ καλές σχέσεις).

Με τον Κύπριο στόπερ να ντύνεται στα ερυθρόλευκα και στη θέση του στη βελγική ομάδα να πηγαίνει ένας ή δυο άλλοι παίκτες που έχει κλείσει ο Ολυμπιακός για το καλοκαίρι (Σισέ) ή υπάρχουν ήδη στο ρόστερ του.

*** Κόουτς και πρώτος σκόρερ Σουπερλιγκάτης ομάδας όχι μόνο δεν θα συνεχίσουν σε αυτήν την ερχόμενη σεζόν, αλλά θα πάνε πακέτο και στη νέα τους ομάδα!!!

 

Πηγή: http://www.sentragoal.gr