Αρνούνται κάθε πράξη βιασμού και κακοποίησης της 12χρονης στις σύντομες τυπικές απολογίες στην 33η τακτική ανακρίτρια Αθηνών ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος ομολόγησε μόνο το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια, παραδεχόμενος σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, τηρώντας το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τις άλλες κακουργηματικές κατηγορίες που του αποδίδονται, δηλαδή του βιασμού, της εμπορίας ανθρώπων και της μαστροπείας.

Από την πλευρά του, ο 42χρονος παραδέχθηκε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μία φορές αντί αμοιβής, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι έδινε τα χρήματα στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, εκτιμώντας παράλληλα πως υπάρχουν και άλλα παιδιά που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Την ίδια ώρα, η κ. Ταραχοπούλου χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε καταγγείλει δημοσίως ότι το παιδί εκδιδόταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

Η συνήγορος αναφέρεται στην καταγγελία της προεδρου των εκδιδόμενων γυναικών ότι ο Μίχος πήγαινε τη 12χρονη στον οίκο ανοχής και ότι πήγαινε εκεί κι άλλα παιδιά.