Σε μια μεγάλη εκδήλωση όπου μίλησαν δεκάδες τ.υπουργοί, βουλευτές και τ.βουλευτές, στελέχη της παράταξης, καθηγητές πανεπιστημίου, κλπ. δόθηκε με έντονο «στίγμα» του προς τα που πρέπει να κινηθεί η χώρα και η παράταξη προκειμένου να βγει από τον πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κατήφορο που έχει ξεκινήσει μετά το 2009.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Δήμου Αθηναίων τοποθετήθηκαν από του βήματος συνολικά 34 εκπρόσωποι κομμάτων, κινημάτων και γνωστών συλλογικοτήτων ενώ με γραπτές εισηγήσεις και χαιρετισμούς 17 πολιτικοί φορείς και 5 νεανικές πρωτοβουλίες δηλώνοντας την επιθυμία τους να συνεργαστούν ώστε από κοινού να πάρουν μέρος στις προσεχείς εκλογές της απλής αναλογικής.

Την ομιλία συντόνισε η Ιωάννα Λαζαρίδη.

 

Παρακάτω τοποθετήσεις μέρους των ομιλητών: 

Βασιλειάδης Νίκος (Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πρόεδρος Κόμματος  Ελεύθερη Πατρίδα): «Πριν 110 χρόνια τις μέρες αυτές γραφόταν μια από τις ενδοξοτερες σελίδες της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, το έπος των Βαλκανικων Πολέμων, όπου η Ελλάδα διπλασιαστηκε σε έκταση και πληθυσμό. Ενώ, 15 χρόνια πριν, είχε την απειλή ελληνοτουρκικου πολεμο, πτώχευση και διεθνή οικονομικό έλεγχο.

Η σημερινή πραγματικότητα έχει πολλές ομοιότητες.

Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα του 2022 εκούσια αφελληνιζεται και αποορθοδοξοποιειται.

Γηράσκει, ο ανθός των επιστημόνων φεύγει στο εξωτερικό.

Για να μπορέσει λοιπόν η Ελλάδα να συνεχίσει την ιστορική της πορεία, απαιτεί μια Νέα Μεταπολίτευση, στην κατεύθυνση της διατήρησης της εθνικής μας ιδιοσυστασίας.

Το πραγματικό δίπολο στις επόμενες κρίσιμες εκλογές είναι ανάμεσα στις εθνοκεντρικές πατριωτικές δυνάμεις απέναντι στην ” ακαταδιωκτη Δ(ει)μοκρατια” του θεσμού των εθνομηδενιστών, της ενδοτικότητας, της πολτοποίησης των Εθνών. Για αυτό και αυτό που χρειάζεται ο τόπος και ελλείπει από τη πολιτική μας ζωή είναι η σύμπηξη ενός γνήσιου, πατριωτικό πόλου, με καθαρότητα, χωρίς βαρίδια που θα εκφράσει αυθεντικά τους Έλληνες πολίτες που δεν εκπροσωπούνται».

Αντώναρος Ευάγγελος (πρ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής, Επικεφαλής της Κίνησης “Ακριβώς Στο Κέντρο”): «Ιδανική η σημερινή ευκαιρία γιατί μόλις 1 στους 3 πολίτες αισθάνεται ότι έχει κάτι που τον ενώνει ή τον συνδέει με κάποιο από τα κόμματα της Βουλής. Οι θεσμοί μας εκφράζουν όλο και λιγότερο τον κόσμο.

Οι υποκλοπές άφησαν ένα μαύρο αποτύπωμα, όταν μάλιστα ξεπέρασαν τις 19.000 σε 1 χρόνο. Τουλάχιστον 9 μέλη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν την αίσθηση ότι παρακολουθούνται από το Predator.

Ταυτόχρονα έχουμε μια ανησυχητική υποβάθμιση του ρόλου της Βουλής, όπως πχ η απαγόρευση κατάθεσης ερωτήσεων από τους Βουλευτές αν δεν έχουν πρότερη συνεννόηση με Υπουργούς και αλλοίωση της φυσιογνωμίας της είδησης μέσα από τις λίστες Πέτσα και Σκρέκα. Ο πολιτικός χρόνος μετράει αντίστροφα και η δημιουργός πολιτικών σχηματισμών θα είναι θετική. Ίσως αυτή η συνάντηση είναι αφορμή για να συναντηθούν οι πιο έμπειροι στην πολιτική με το νέο σήμα».

Καραχάλιος Νίκος (Πρόεδρος FORUM 2020, Κίνηση Δημοκράτες): «Η 2η Αντι ΔΕΘ στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία! Ξεπέρασε κ την 1η σε συμμετοχές αλλά κ τις προσδοκίες των διοργανωτών της. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές το ρεύμα συνεργασίας μεγαλώνει!

Επόμενη βουλή αλλά και συνδιαμόρφωσης των συσχετισμών της επόμενης μέρας η πατριωτική και κοινωνική συμμαχία είναι αντε portas».

Η σημερινή πανστρατιά αποδεικνύει πως είναι κοινωνικό αίτημα η συνεργασία των δυνάμεων εκτός κοινοβουλίου για τη δημιουργία δυναμικής παρουσίας όχι μόνο στην 

Μπογδάνος Κωνσταντίνος (ανεξάρτητος Βουλευτής, πρόεδρος της “Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής”): «Σήμερα με την κυρία Λατινοπούλου πήγαμε στα Νέα Λιόσια.

Ο κόσμος εκεί βρίσκεται σε διαφορετικό μήκος κύματος. Δεν θέλει να καταργηθούν η λογική, οι νόμοι, οι κανόνες και ο Θεός. Αντιμετωπίζουμε λαθρομεταναστευτικη εισβολή, είναι ξεκάθαρο. Η κυβερνητική αντίληψη είναι δομές ελέγχου. Πως θα αντιπαλέψουμε όλα αυτά; Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια – Οικονομική Ελευθερία.

Ποιοι θα ενωθούμε; Όσοι πιστεύουμε σε κοινές αρχές και όσοι δε θα δώσουμε καμία στήριξη στο καθεστώς Μητσοτάκη, ούτε πριν ούτε μετά!

 

ΠΗΓΗ