Κάνουν μαζικές εισαγωγές και φτιάχνουν φάρμακο από τη ζελατίνη των ζώων, αφού πρώτα τα σκοτώσουν

Η κινεζική φαρμακοβιομηχανία απειλεί να εξαλείψει από το ζωικό βασίλειο τα γαϊδούρια. Και αυτό γιατί οι Κινέζοι, ειδικά εκείνοι που εγκατέλειψαν τα χωράφια και στράφηκαν στη βιομηχανική παραγωγή για ευκολότερο κέρδος, παράγουν και εξάγουν επίσης σε τεράστιες ποσότητες ένα φάρμακο γνωστό ως ετζιάο, το οποίο χρησιμοποιείται για μεγάλη γκάμα παθήσεων (από αϋπνία μέχρι κρυολόγημα) με πρώτη ύλη μία ζελατίνη που αντλούν από το δέρμα του γαϊδάρου!

Ηδη στην Κίνα ο πληθυσμός γαϊδουριών συρρικνώθηκε την τελευταία 20ετία από τα 11.000.000 στα 6.000.000 και αυτό έχει οδηγήσει σε μαζικές εισαγωγές από άλλες χώρες. Και ενώ οι περισσότερες χώρες δεν διαθέτουν επαρκή για εξαγωγές «αποθέματα», σε αφρικανικά κράτη που διαθέτουν συγκριτικά μεγάλους πληθυσμούς γαϊδουριών σημειώθηκε το περασμένο έτος… γενοκτονία με στόχο τα εξαγωγικά κέρδη.

Προειδοποίηση

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νίγηρα, όπου μόνο το 2016 πωλήθηκαν στους Κινέζους 80.000 ζώα, με τις Αρχές να προειδοποιούν ότι ο πληθυσμός των ζώων θα εξοντωθεί. Στην Μπουρκίνα Φάσο, όπου έχει καταγραφεί πληθυσμός 1.400.000 ζώων, το τελευταίο εξάμηνο σφαγιάστηκαν και εξήχθησαν 45.000.

Αρχικά η κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο και στη συνέχεια του Νίγηρα απάντησαν με απαγόρευση εξαγωγών γαϊδουριών στην Κίνα, αλλά το μόνο που πέτυχαν ήταν να φουντώσουν τη μαύρη αγορά, τις παράνομες εξαγωγές και τις πληθωριστικές τάσεις στις οικονομίες τους εξαιτίας της αυξανόμενης τιμής του είδους για το οποίο ενισχύθηκε η ζήτηση. Χώρες όπως η Κένυα και η Νότια Αφρική αναβάθμισαν τις ειδικές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους για να ανταποκριθούν στην κινεζική ζήτηση.

 

Πηγή: http://www.dimokratianews.gr