Εάν οι νέοι της Ελλάδος δεν ακούσουν τουλάχιστον τώρα τη δική μας (φιλική, αν θέλετε) φωνή και δεν εκμεταλλευτούν την χρυσή ευκαιρία, που τους παρουσιάζεται, για τη δημιουργία νέων πολιτικών φορέων από τους ίδιους, ώστε να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων τα διεφθαρμένα πολιτικά κόμματα, δεν έχουν πλέον καμία ελπίδα για το μέλλον!.. Η χρυσή ευκαιρία που τους παρουσιάζεται είναι τώρα και μόνον τώρα!..Οι νέοι μας πρέπει να γίνουν ἀμεσα θηρευτές του δημιουργικού κενού!..

Η ΜΕΓΑΛΗ αποχή των τελευταίων εκλογών (εθνικών και αυτοδιοικητικών) έδειξε κάτι το οποίο ενέβαλε όλους τους Έλληνες σε προβληματισμό και ιδιαίτερο σκεπτικισμό. Ότι υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα. Ένα μεγάλο κενό.

Και το κενό αυτό μεταφράζεται ή ερμηνεύεται όχι σε αποστροφή στην πολιτική από τους νέους, αλλά στους πολιτικούς, που πρόδωσαν τα όνειρά τους και έκαναν πράγματα γ’ αυτούς χωρίς αυτούς, με πρώτο και χειρότερο την υποθήκευση του μέλλοντός τους (Μνημόνιο κλπ).

Και τα πράγματα δεν προοιωνίζουν τίποτε καλύτερο. Οι τοκογλύφοι της Ευρώπης ή της Τρόϊκας προχωρούν περισσότερο. Έγιναν πλέον όχι μόνο τοκογλύφοι, αλλά και εκβιαστές. Και μιλάμε για χοντρούς εκβιαστές, όπως γράφουν ακόμη και σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες με τα μέτρα που μάς επέβαλαν!

Κοντολογίς, οι «νταβατζήδες της Ευρώπης», που βάλαμε στο κεφάλι μας, και για τους οποίους δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα Δικαστήριο να τους δικάσει για τον χοντρό εκβιασμό που μας κάνουν κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε μια αξιολόγηση, επιθυμούν «σώνει και καλά»να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά τους αδιαφορώντας αν στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατικούς θεσμούς και η όποια κυβέρνηση, που εκλέγεται με δημοκρατικές διαδικασίες, πάνω απ’ όλα είναι υπηρέτης του ελληνικού λαού και όχι της Τρόϊκας!

Ας μην αυταπατώμεθα. Η σημερινή κυβέρνηση , όπως αποδεικνύεται με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, αναγκάστηκε κι αυτή να κάνει πολλές «κωλοτούμπες» προκειμένου να βρει «κοινά σημεία» με το οικονομικό πρόγραμμα που θέλουν να μας επιβάλλουν εδώ και τώρα οι εταίροι και δανειστές μας. Αυτός και ο λόγος που για μια ακόμη φορά κάποιοι «κύριοι» θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς!

Φίλες και Φίλοι, δεν μας παίρνει άλλο!.. Μέχρις εδώ η εθνική κατάθλιψη!…Κι αυτό το λέμε μετά λόγου γνώσεως, δεδομένου ότι η αυτοκαταστροφική πορεία της Χώρας μας δεν έχει τελειωμό. Κάτι πρέπει να γίνει. Κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι οι νέοι της Ελλάδος να αναλάβουν αυτοί τα ηνία της Χώρας!

Εδώ και τώρα να σχηματίσουν νέους πολιτικούς σχηματισμούς. Νέα πολιτικά κόμματα. Δεξιά, αριστερά, κεντρώα, όπως θέλουν ας τα ονομάσουν, αρκεί να καλύψουν αμέσως το μεγάλο κενό, που δημιούργησαν οι τελευταίες εκλογές με την μεγάλη αποχή. Ας γίνουν αυτοί οι θηρευτές του λεγόμενου «δημιουργικού κενού»!

Ένα είναι βέβαιο. Όλοι οι Έλληνες θα τους ακολουθήσουν! Και θα τους ακολουθήσουν διότι η ίδια η φύση μισεί το κενό και σπεύδει αμέσως να το καλύψει. Οι νέοι γιατί δεν το κάνουν;

Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για τους νέους της Ελλάδος, που έτσι κι αλλιώς είναι το μέλλον και η ελπίδα αυτού τού Τόπου!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

ΠΗΓΗ