Όπως αναμενόταν υπερψηφίστηκε με τους 153 ψήφους της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητοι Έλληνες) το τέταρτο μνημόνιο της Αριστεράς με τα νέα εξοντωτικά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Υπέρ ψήφισε το σύνολο των βουλευτών της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πλήν της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου που ψήφισε παρών σε ένα άρθρο για συναισθηματικούς και όχι πολιτικούς λόγους.

Για την ιστορία η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν το σύνολο του πολυνομοσχεδίου, εκτός από το άρθρο 70 που αφορά την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια και το 71, που προβλέπει την εξαίρεση της βουλευτικής αποζημίωσης από τα αφορολόγητα ποσά.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη από την πλευρά της καταψήφισε και αυτή το σύνολο του πολυνομοσχεδίου εκτός από τα άρθρα 70, 71, και την τροπολογία 1030 που ρυθμίζει θέματα του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση.

Ο  ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος καταψήφισε τα μέτρα λιτότητας και υπερψήφισε τα άρθρα που αφορούν τα αντίμετρα,ένας Γιώργος Καρράς ψήφισε τα άρθρα 70, 71 και 96 που αφορά την προστασία των ανήλικων από τα αλκοολούχα ποτά.

Τέλος ο πρώην Χρυσαυγίτης και τώρα ανεξάρτητος Δημήτρης Κουκούτσης καταψήφισε ολόκληρο το νομοσχέδιο όπως και η Χρυσή Αυγή.
Και η ζωή στην μνημονιακή Ελλάδα συνεχίζεται με τους μόνους που δεν θίγονται από τα σκληρα μέτρα να είναι οι εθνοπατέρες μας…

ΠΗΓΗ