«Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα προσφύγουν εντός και εκτός Ελλάδος για την απόδοση ευθυνών»

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει τις προεκλογικές του περιοδείες στην Αττική, ο πρόεδρος των «Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών» Νίκος Νικολόπουλος, στέλνοντας παντού το μήνυμα της απρόσκοπτης καθόδου του κόμματος στις δεύτερες εκλογές της 2ας Ιουλίου, με αποκλειστικό του στόχο, την είσοδο στην Βουλή.

Πλαισιωμένος από υποψήφιους βουλευτές και στελέχη των «Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών», ο Νίκος Νικολόπουλος χθες και σήμερα περιόδευσε στη δυτική και ανατολική Αττική, επισκεπτόμενος δήμους της περιοχής, όπου σε ανοικτές συγκεντρώσεις είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματός του, καθώς επίσης και να καταθέσει τις επισημάνσεις του στα θέματα της  τρέχουσας επικαιρότητας και πάνω στα καίρια πολιτικά, εθνικά και οικονομικά ζητήματα. 

Ο Νίκος Νικολόπουλος κληθείς από τον κόσμο, να σχολιάσει τις αποκαλύψεις της συνηγόρου του κ. Κασιδιάρη, για την προειλημμένη απόφαση των δικαστών του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του κόμματός του από τις εθνικές εκλογές, ο επικεφαλής των «Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών», σημείωσε ότι κάτι ανάλογο δεν έχει προηγούμενο στον σύγχρονο πολιτισμένο δυτικό κόσμο, παρά μόνο σε  ολοκληρωτικά καθεστώτα κάθε μορφής: 

«Στα προηγούμενα χρόνια, αυτά οι προγραφές προέρχονταν από πολιτικούς και γενικά εξουσιαστές, ποτέ από δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι και στις πιο δύσκολες περιόδους μη δημοκρατικών κυβερνήσεων, κατόρθωναν να είναι πιστοί στο καθήκον και σε κάθε περίπτωση να κρατούν τα προσχήματα.» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Για να υπογραμμίσει παράλληλα ο πρόεδρος των «Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών»:

«Μπορούμε να ξεχάσουμε ποτέ τόσους και τόσους δικαστικούς λειτουργούς που αρνήθηκαν με τις αποφάσεις τους να προχωρήσουν σε κατάσχεση Μέσων Ενημέρωσης  (εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ») όπως διέταξε η Χούντα, επειδή δημοσίευσαν δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι;

Έτσι δεν μπορούμε να «καταπιούμε» την προγραφή δικαστικών αποφάσεων πριν διεξαχθεί ουσιαστική δίκη. Μοιάζει υπακοή στις επιθυμίες ηγετίσκων, οι οποίοι καταγγέλλονται από τα σπουδαιότερα και ιστορικότερα ΜΜΕ του σύγχρονου δυτικού κόσμου (Ουάσιγκτον Πόστ,Τάϊμς ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού κ.α.) ως ηγετίσκοι βγαλμένοι από τις σκοτεινότερες περιόδους της Χούντας.»

Ταυτόχρονα ο κ. Νικολόπουλος διεμήνυσε, ότι εάν τα στοιχεία που αναμένεται να γνωστοποιηθούν, επιβεβαιώσουν τις έως σήμερα καταγγελίες και προκύπτει η προγραφή αυτή με συμμετοχή φυσικών προσώπων, όποιων και όσο ψηλά και αν ίστανται, τότε οι «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» δεσμεύονται ότι θα προσφύγουν  όπου δει, εντός και εκτός Ελλάδας, για την απόδοση των ευθυνών, όπως ο νόμος, το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ ορίζουν».