Υπό κράτηση τέθηκε 35χρονος Ρουμάνος μοναχός, ο οποίος συνελήφθη στο Άγιον Όρος με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε 53χρονο Λευκορώσο μοναχό. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησε αναβολή. Το αίτημα έγινε δεκτό και ορίστηκε δικάσιμος για αύριο, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει μέχρι τότε την κράτησή του, παρά την περί του αντιθέτου πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας.

Το περιστατικό συνέβη χθες Κυριακή, το απόγευμα, στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Φαίνεται ότι οι δύο μοναχοί είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ η αιτία της συμπλοκής φέρεται ότι ήταν μία διαφωνία που αφορά δογματικό ζήτημα, σύμφωνα με τη δικογραφία.

«Τι είναι αυτά, κύριε κατηγορούμενε;» τον ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου όταν ανέβηκε στο βήμα του κατηγορούμενου για να ζητήσει αναβολή. Απαντώντας, ο μοναχός ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι κι αυτός δέχθηκε χτυπήματα από τον 53χρονο, δείχνοντας με το χέρι του τα σημεία στο πρόσωπο όπου φέρεται να χτυπήθηκε. Η πρόεδρος τού συνέστησε να απευθυνθεί σε νοσοκομείο εάν δεν νιώθει καλά.

Ο 35χρονος Ρουμάνος είπε ότι δεν εγκαταβιοί μόνιμα στο Άγιον Όρος (φέρεται ότι ζει σε μονή της Καρδίτσας), τονίζοντας ότι βρέθηκε προσωρινά στην Αθωνική Πολιτεία, ενώ πρόσθεσε ότι με το θύμα γνωρίζονται χρόνια.

Στο μεταξύ, ο 53χρονος νοσηλεύτηκε αρχικά με τραύματα στο κεφάλι στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής και εν συνεχεία διακομίστηκε προληπτικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έγγραφο που προσκομίστηκε στο δικαστήριο.