Πρόταση για τη διεξαγωγή debate με τον Στέφανο Κασσελάκη εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ανέφερε μιλώντας στον ANT1: «Ζήτησα να γίνει debate από τους γραμματείς του κόμματος. Είμαι απολύτως ανοιχτή στο χρονοδιάγραμμα. Οι γραμματείς του κόμματος θα μεταφέρουν το αίτημα στον κ. Κασσελάκη».

Αναφορικά με την εκλογική επιτυχία του κ. Κασσελάκη η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε: «Μια προφανής διάθεση ανανέωσης από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μορφοποιήθηκε στην παρουσία του κ. Κασσελάκη, ο οποίος φέρει στοιχεία μιας φρέσκιας παρουσίας. Αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε λίγο περισότερο στο περιεχόμενο της πολιτικής».

Μάλιστα, η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος σημείωσε: «Τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, αλλά δεν μπορούμε να προχωράμε μόνο με αυτά. Παράδειγμα, ο συνυποψήφιός μου λέει “θα τα αλλάξουμε όλα”, τι σημαίνει όμως αυτό για τα ελληνοτουρκικά; Θα αλλάξει πολιτική θέση ως προς τα εργασιακά, ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;».

Ακολούθως, η κυρία Αχτσιόγλου απάντησε στις χυδαίες, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις που έχει δεχτεί στην εσωκομματική προεκλογκή περίοδο. «Πρόκειται για χυδαία ψέματα και συκοφαντίες. Επέλεγα να κινούμαι πολιτικά πάντα. Τώρα οι επιθέσεις έχουν ξεπεράσει το προηγούμενο. Αποστέλλω εξώδικη δήλωση στα μέσα για να ανακαλέσουν. Πρόκειται για ακραία ψεύδη».

Ως προς την επόμενη μέρα του κόμματος, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου… Είναι απολύτως δεδομένη η ενότητα του κόμματος». Τέλος, η κυρία Αχτσιόγλου έκανε λόγο για μια ανοιχτή μάχη και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων.

Συνάντηση Κασσελάκη – Παππά

Συνάντηση έχει αυτήν την ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης με τον μέχρι πρότινος συνυποψήφιό του Νίκο Παππά, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα Τρίτη. Ο πρώην υπουργός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το ποιον θα στηρίξει στις επαναληπτικές κάλπες που θα στηθούν σε πέντε ημέρες, ωστόσο χθες Δευτέρα ο κ. Παππάς άρχισε να συνομιλεί με κομματικά στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητά του προκειμένου να κάνουν μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος.