Για την ερχόμενη Τρίτη ορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, όπως έκανε γνωστό σήμερα Παρασκευή ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει την Τρίτη στις 12.00, καθώς ο πρωθυπουργός επιστρέφει τη Δευτέρα από το Βελιγράδι.

Από την πλευρά των αγροτών αναμένεται η γνωστοποίηση των δέκα εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση.

Η παραπάνω κίνηση έρχεται στον απόηχο της δήλωσης του Μάκη Βορίδη χθες Πέμπτη, ότι το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Δευτέρα, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στα μπλόκα των αγροτών. Και αυτό διότι νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε πει ότι ο πρωθυπουργός φέρεται διατεθειμένος να δει τους αγρότες από τη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα γίνεται πανελλαδική σύσκεψη στο δημαρχείο της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αποφασιστεί ποιοι θα έρθουν τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως εκτιμούν, δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20, γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισσοκόμοι κ.ά).

Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας διαμηνύεται ότι θα ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει.