33 κοινωνικές δράσεις σε 21 νομούς από τον ΟΠΑΠ και τους πράκτορες του δικτύου του

Μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας, η οποία δίνει έμφαση στις τοπικές κοινωνίες, υλοποιεί ο ΟΠΑΠ. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό», μέσω του οποίου οι πράκτορες του δικτύου του ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των περιοχών τους και να προτείνουν αποτελεσματικές δράσεις.

Ο ΟΠΑΠ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από πολυάριθμες δράσεις που στόχο έχουν να καλύπτουν τις εκάστοτε ανάγκες της. Με το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό», του οποίου ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023, ο ΟΠΑΠ «έδωσε φωνή» στους συνεργάτες του δικτύου του, ώστε να υλοποιήσουν από κοινού ενέργειες που κάνουν τη διαφορά για τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν 33 δράσεις κοινωνικής προσφοράς, σε 21 νομούς, μέσω των οποίων ο ΟΠΑΠ και οι συνεργάτες τους ενίσχυσαν το έργο τοπικών οργανισμών και φορέων και στήριξαν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στις 33 δράσεις περιλαμβάνονταν δωρεές τροφίμων, ρούχων, ειδών πρώτης ανάγκης, αθλητικού εξοπλισμού, σχολικού τεχνολογικού εξοπλισμού (διαδραστικοί πίνακες, υπολογιστές, εκτυπωτές, κλπ.), απινιδωτών και φαρμακείων πρώτων βοηθειών, μεταξύ άλλων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas, δήλωσε: «Η κοινωνική προσφορά είναι διαχρονικά μέρος του DNA του ΟΠΑΠ. Όλα αυτά τα χρόνια, οι συνεργάτες του δικτύου μας συμμετέχουν στις κοινωνικές πρωτοβουλίες του ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό», λοιπόν, είναι ένας ακόμα τρόπος, ώστε να σταθούμε από κοινού στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συμμετείχαν μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα. Δέσμευσή μας είναι ότι οι δράσεις του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων του προς όφελος των πιο ευάλωτων θα συνεχιστούν, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την ίδια προσήλωση και συνέπεια».

Δράσεις κοινωνικής προσφοράς σε όλη την Ελλάδα

Ανάμεσα στα ιδρύματα που ενισχύθηκαν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ήταν το Ορφανοτροφείο Χανίων «Ο Άγιος Νεκτάριος», το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας και το συσσίτιο του Ι.Ν. Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό συσσίτιο της Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ προσέφερε ανάλογη στήριξη και σε δομές για ΑμεΑ και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως η Στέγη της ΕΓΝΥΑ (κέντρο κοινωνικής φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία) και ο οργανισμός ΠΛΟΕΣ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών), που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής ένταξης πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ βρέθηκε στο πλευρό 17 σχολείων, παρέχοντας τους σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και αθλητικό υλικό. Μεταξύ άλλων, ενισχύθηκαν σχολεία στη Χρυσούπολη Καβάλας, στη Δράμα, στην Κοζάνη, στο Καρπενήσι, στην Κρήτη, καθώς και σε χωριά της Ρόδου, της Αμοργού και της Ολυμπίας. Αθλητικός και ιατρικός εξοπλισμός προσφέρθηκε, επίσης, σε αθλητικούς συλλόγους σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ακόμη, δωρεές ιατρικού και ειδικού παραϊατρικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκαν σε φορείς στη Μυτιλήνη, το Ρέθυμνο και την Κομοτηνή.

Παρόντες στην παράδοση των δωρεών στους φορείς που ενισχύθηκαν ήταν οι κατά τόπους πράκτορες του ΟΠΑΠ, οι οποίοι πρότειναν τις συγκεκριμένες δράσεις, βιώνοντας τη χαρά της κοινωνικής προσφοράς και της συμβολής στον τόπο τους.


Από την πλευρά του, ο Ηλίας Κατσαρός, Chief Retail Officer του ΟΠΑΠ, τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ και οι συνεργάτες του δικτύου του είναι μια ομάδα – και αυτό αναδεικνύεται έμπρακτα μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί γιακαλό σκοπό». Η ανταπόκριση των πρακτόρων μας στο κάλεσμα του ΟΠΑΠ για προσφορά στις τοπικές κοινωνίες ήταν μεγάλη και συγκινητική. Πλέον, έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια, με ακόμη περισσότερες δράσεις κοινωνικής προσφοράς στις γειτονιές της
Ελλάδας».