Η Νέα Αριστερά συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζόμενων στο σιδηρόδρομο οι οποίοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους.

Συνάντηση με εκπροσώπους από τα σωματεία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους είχε την Δευτέρα ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης στα γραφεία του κόμματος. Στην συνάντηση συμμετείχαν η γραμματέας της ΚΟ Πέτη Πέρκα και ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για τα μεγάλα προβλήματα ασφάλειας, υποδομών και εγκατάλειψης που εξακολουθεί να έχει ο σιδηρόδρομος ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών. Πολυδιάσπαση, υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση είναι το τρίπτυχο που περιγράφει την πραγματικότητα για εργαζόμενους και επιβάτες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό για το γεγονός ότι η κατάσταση σήμερα είναι ακόμα χειρότερη από ότι ήταν ενάμιση χρόνο πριν, όταν έγινε το έγκλημα στα Τέμπη. Όπως μάλιστα επισήμαναν οι εργαζόμενοι η δεν υπάρχει επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Αριστερά θα θέσει όλα τα ερωτήματα και τα ζητήματα των εργαζομένων στον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σταικούρα στην αυριανή Ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε νωρίτερα αίτημα όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, να έρθει προς ακρόαση στη Βουλή ο νέος Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι

Ιωάννης Ντίτσας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών
Τζαμπάζλης Αλέξανδρος, Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών
Αχιλεόπουλος Νικος, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών
Βελαωρας Βασίλης, Γ.Γ> Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ
Ζαβογιάννης Βασίλης Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού
Τσικαλάκης ΝΙκόλαος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ
Μπαριανος Παντελής Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ
Κουτσιαύτης Δημήτρης Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ
Ζαραιδώνης Χρήστος Αναπληρωτής Γ.Γ. Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ
Ηλίας Μοσχοβίτης Εργαζόμενος Φύλακας Διαβάσεων.

Ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης τόνισε σχετικά: “Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η Νέα Αριστερά αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή για να αναδείξει το ζήτημα των σιδηροδρόμων, για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος στα Τέμπη, αλλά και για την ασφάλεια και την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο και ενημερωθήκαμε από πρώτο χέρι για την πραγματική κατάσταση. Και δυστυχώς η κατάσταση αυτή είναι μια πραγματικότητα πλήρους κατάρρευσης του σιδηροδρόμου στη χώρα μας. Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα κρίσιμα έργα υποδομών στη τηλεδιοίκηση, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη μετά την τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν τίποτε άλλο παρά τραγικά ψέματα. Εμείς λοιπόν, ως Νέα Αριστερά θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα του ελληνικού σιδηρόδρομου.

Αύριο στη Βουλή που θα έρθει προς ακρόαση ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, θα θέσουμε όλα τα ερωτήματα όπως μας διατυπώθηκαν σήμερα από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο. Εργαζόμενοι οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό για το γεγονός ότι η κατάσταση σήμερα είναι ακόμα χειρότερη από ότι ήταν ενάμιση χρόνο πριν, όταν έγινε το έγκλημα στα Τέμπη. Εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις θέσεις τους και να επικοινωνήσουν απευθείας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Εμείς λοιπόν θα γίνουμε η φωνή τους στη Βουλή. Θα θέσουμε τα ερωτήματα στον αρμόδιο υπουργό και περιμένουμε απαντήσεις για το ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφάλεια και την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου”.

 

 

 

ΠΗΓΗ: