«Ξέρετε, θεωρώ ότι είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος».

Αυτό είπε ο Πούτιν σε μια συνάντηση που είχε με νέους ηλικίας 10-17 ετών, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

«Ασφαλώς, πρέπει να πω ότι κάνω μια δουλειά που δεν είναι σαν τις άλλες αλλά ζω μια φυσιολογική ζωή, συνηθισμένη», διαβεβαίωσε κατά την τρίωρη αυτή «συνέντευξη», που δόθηκε σε ένα κέντρο για χαρισματικά παιδιά στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έχει μία πολύ δύσκολη αποστολή και όσοι βρίσκονται γύρω του το γνωρίζουν.

Αποτελεί το μοναδικό σοβαρό και απειλητικό εμπόδιο στα σχέδια των διεθνιστών της Δύσης για απόλυτη κυριαρχία στον πλανήτη ενός κέντρου εξουσίας.

Ως εκ τούτου, όταν η «ζώνη της Παναγίας», έφτασε στην Ρωσία, είχε ζητήσει, σύμφωνα με μαρτυρίες, γονατιστός και με δάκρυα στα μάτια την στήριξη της «Κυράς των Ουρανών».

Παρά το εύλογο άγχος του για την θέση της Ρωσίας, ο «Τσαρ Βλαντ» εμφανίστηκε χαλαρός, με καθημερινό ντύσιμο και χωρίς γραβάτα.

Τόνισε πως προσπαθεί να τηρεί καθημερινά ένα πρόγραμμα που του επιτρέπει «να έχει χρόνο για να ακούει μουσική, να αθλείται και να κρατάει επαφή με τους φίλους του».

«Ζούσα κατ’ αυτόν τον τρόπο πολύ πριν γίνω πρόεδρος. Και ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα, εκτός από κάποια που συνδέονται με τα προεδρικά καθήκοντα. Μου αρέσει το διάβασμα, κυρίως τα ιστορικά μυθιστορήματα (…) ακούω πάντα με ευχαρίστηση κλασική μουσική, Μπαχ, Μπετόβεν, Μότσαρτ. Ίσως, πάνω απ’ όλα, Μότσαρτ», τόνισε.

Κάποιος θα μπορούσε να πει χαριτολογώντας πως ο ρωσικός Στόλος θα μπει με ήχους Μότσαρτ στο Αιγαίο περνώντας τα Στενά του Βοσπόρου, σε περίπτωση που προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο της έντασης που κορυφώνεται, «θερμό επεισόδιο» που θα πλήξει τα ρωσικά συμφέροντα.

Πάντως στην Αγία Πετρούπολη, η οποία έχει το όνομα του Πέτρου του Μέγα, «φόβου και τρόμου» των Τούρκων, ο φακός κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες, όταν οι γέφυρες Blagoveschensky, Dvortsovy, Troitsky και Liteiny άνοιξαν, για πρώτη φορά στο φως της ημέρας, για να περάσουν πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Τουλάχιστον 15 πλοία πέρασαν από τις ανοιχτές γέφυρες στον ποταμό Νέβα, στο πλαίσιο πρόβας για τον εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού, γιορτής που καθιερώθηκε επί Σοβιετικής Ένωσης το 1939, καταργήθηκε το 1980 αλλά επανήλθε επί Πούτιν, το 2003, σίγουρα όχι τυχαία!

 

του Κίμωνα Χαραλάμπους

ΠΗΓΗ