Υπουργείο Υγείας: «Η Ν.Δ. θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Χρυσό Βατόμουρο Κωμωδίας»

Για «κακόγουστη διασκευή» της ελληνικής ταινίας «Φωνάζει ο κλέφτης» κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας, σχολιάζοντας την κατάθεση ερώτησης 20 βουλευτών της Ν.Δ. για τον στόλο των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Σε ανακοίνωσή της, με σαφή σατυρική διάθεση, η Αριστοτέλους ξεκινά λέγοντας ότι η Ν.Δ. θέτει «σοβαρή υποψηφιότητα για Χρυσό Βατόμουρο Κωμωδίας» και υπενθυμίζει ότι η Ν.Δ. «είχε προκηρύξει διαγωνισμό προμήθειας ασθενοφόρων το 2007, ο οποίος διαγωνισμός περιπλανιόταν, ως άλλος Οδυσσέας, για 10 περίπου χρόνια στα συρτάρια των αρμοδίων».

 

Απάντηση και με στοιχεία

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει τα πεπραγμένα του ΕΚΑΒ σε σχέση με την ανανέωση του στόλου του από πέρυσι τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζει την προμήθεια 90 ολοκαίνουργιων ασθενοφόρων με την ολοκλήρωση του προαναφερθέντος διαγωνισμού και 9 επιπλέον με ελάχιστα χιλιόμετρα (1.000 – 9.000 χλμ.) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης, την παραχώρηση από κέντρα υγείας, νοσοκομεία και δήμους 61 μεταχειρισμένων, πλήρως λειτουργικών ασθενοφόρων.

Παραθέτει και τις δωρεές ολοκαίνουργιων ασθενοφόρων και συγκεκριμένα 3 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 2 από την ελβετική πρεσβεία, 1 από την αυστριακή πρεσβεία, 2 από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και 1 από τον Δήμο Σικυωνιών.

Σημειώνει δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δωρεά του Ιδρύματος Λεβέντη, η οποία αφορά 2 ολοκαίνουργια ασθενοφόρα.

 

404 ασθενοφόρα, με ολοκαίνουργια τα 334

Παράλληλα, στη διαδικασία έκδοσης έγκρισης σκοπιμότητας βρίσκεται νέος διαγωνισμός του ΕΚΑΒ, ο οποίος αφορά την προμήθεια 233 ολοκαίνουργιων ασθενοφόρων. Ο αριθμός των οχημάτων που τελικά θα αγοραστούν εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα των κατά τόπους Περιφερειών, καθώς και από την εξέλιξη των επαφών με γνωστό ίδρυμα για τη δωρεά 145 οχημάτων.

Το σύνολο λοιπόν ανέρχεται στα 404 ασθενοφόρα, 334 ολοκαίνουργια και 70 μεταχειρισμένα οχήματα.

Πηγή: http://www.avgi.gr