Το κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει αύριο. Η διοίκηση της Εκπαίδευσης εµφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη σε σχέση µε τις συνθήκες υπό τις οποίες ανοίγουν τα σχολεία. Από την άλλη οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών µιλούν για πολλές ελλείψεις καθηγητών και δασκάλων.

«Από απόψεως προσλήψεων, θα έχουµε επάρκεια. Όλα τα σχολεία δεν θα είναι απλώς ανοιχτά την 11η Σεπτεµβρίου αλλά από την εποµένη θα µπορούν να εφαρµόσουν πλήρως το διδακτικό τους πρόγραµµα» είναι η επισήµανση του περιφερειακού διευθυντή της Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου.

Τα περισσότερα κενά εντοπίζονται στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση και ιδιαίτερα στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία. Επίσης κενά υπάρχουν σε ειδικότητες όπως εικαστικών και θεατρικής αγωγής. Σε ό,τι αφορά δε τα κενά εκπαιδευτικών, αγγλικής γλώσσας, µουσικής, πληροφορικής και φυσικής αγωγής αναµένεται να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς που θα µετακινηθούν από τη ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση όπου υπάρχει πλεόνασµα των συγκεκριµένων ειδικοτήτων.

«Οι κινήσεις µας είναι στοχευµένες και οργανωµένες. Προσπαθούµε να υπάρξει µία αλληλοκάλυψη των δύο εκπαιδευτικών βαθµίδων µε µετακίνηση εκπαιδευτικών στις ειδικότητες που υπάρχει πλεόνασµα». Αισιόδοξος είναι ο κ. Γιαννόπουλος και για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων της Περιφέρειάς µας. «Είµαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι εάν κάνουµε µία ορθολογική διαχείριση του προσωπικού δεν θα έχουµε κανένα πρόβληµα» κι εξηγεί:

«Εάν εφαρµόσουµε τον τελευταίο νόµο που καθορίζει το µέγιστο ή τον ελάχιστο αριθµό µαθητών ανά τάξη που πρέπει να έχουν τα σχολεία ειδικής αγωγής, θα πάνε όλα καλά. Θα καλύψουµε όλα µας τα κενά σε εκπαιδευτικούς αρκεί να είµαστε προσεκτικοί στα τµήµατα που θα φτιαχτούν».