Πολλά είναι τα δεδομένα που είναι μπροστά μας αλλά δεν είναι πάντα ορατά, γιατί και οι “σκιές” έχουν ζωή. Μια στιγμή να μπούν μπροστά στα μάτια σου και μπορούν να σε πάνε σε ένα άλλο σύμπαν, ίσως και για πάντα. Μερικές φορές “ξυπνάς” και αλλάζεις πλευρό αλλά το πιθανότερο είναι να μην έχει αλλάξει τίποτα πάνω σου.
Η διαφθορά στην Ελλάδα είναι τεράστια. Αυτό σημαίνει ότι με το να μην είναι κανείς διεφθαρμένος ξεφεύγει απο τον κανόνα. Γίνεται το μαύρο πρόβατο, ο πυρήνας του “κακού” μέσα στη στάνη. Εδώ ο ρόλος του “καλού” και του “κακού” αντιστρέφονται.
“Κακός” είναι αυτός που ξεφεύγει απο τον κανόνα και είναι αυτός που δεν θα μπορέσει να “επιβιώσει”, αφού θα ανήκει στη μειοψηφία που δεν μπορεί να αποφασίζει. Στο νέο αυτό “πολιτειακό” σύστημα το έγκλημα και οι απατεώνες είναι αυτοί που αποφασίζουν αφού είναι και οι πλέον ισχυροί.
Σε αυτόν τον σκιώδη και αδιάκριτο κόσμο δεν υπάρχουν νόμοι αλλά εξουσίες. Φθάνει έτσι κανείς στο ερώτημα, τί είδους “σύνταγμα” υπάρχει σε μια διεφθαρμένη κοινωνία; Δεν υπάρχει τίποτα εκτός απο ένα σύστημα συναλλαγών και ένα σύστημα κανόνων ασφαλείας.
Σε αυτό το σύστημα, αστυνομία και δικαιοσύνη παύουν να έχουν τους κλασικούς τους ρόλους, που λαμβάνουν απο το σύνταγμα των ολίγων.
Λειτουργούν για να “νομιμοποιούν” τις παρανομίες των πολλών ενώ η κυβέρνηση των ολίγων εφευρίσκει τρόπους προστασίας των παρανόμων. Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα.
Μια χώρα στην οποία κρύβονται πολλά, μια χώρα στα οποία το έγκλημα προστατεύεται απο ψηλά.
Ναρκωτικά, εμπόριο αρχαίων, όπλων, λαθραία καύσιμα τεράστιας αξίας κλπ
Δεν υπάρχει καθόλου έλεγχος.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ, στην οποία δεν ανακοινώνονται βιασμοί απο μετανάστες. Παντού γίνονται βιασμοί στην ΕΕ εκτός απο την Ελλάδα. Δεν σας φαίνεται απίθανο;
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη