Τώρα λέει (στην ΟΛΜΕ) ο υπ. Παιδείας ότι η πρόταση αλλαγών που δημοσιοποίησε δεν σημαίνει ότι αυτή (τελικά) θα εφαρμοστεί

Ρεπορτάζ Αντώνης Τριανταφύλλου

Σε αλλαγή ρότας φέρεται ότι οδηγείται το υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο αναμόρφωσης του λυκείου και του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι κινήσεις τακτικής των τελευταίων ημερών από το υπουργείο Παιδείας προκαλούν απορίες και εκνευρισμό σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για το αν τελικά υπάρχει ρεαλιστική πρόταση ή το σχέδιο Γαβρόγλου ήταν ένα ανεφάρμοστο επικοινωνιακό «πυροτέχνημα». Αυτή η αίσθηση επικρατεί στο προεδρείο της ΟΛΜΕ, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα με τον υπουργό Παιδείας.

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης προσήλθαν στη συνάντηση με τον Κώστα Γαβρόγλου έχοντας μελετήσει σε βάθος τις προτάσεις του υπουργείου για το λύκειο. Μάλιστα, τα μέλη του προεδρείου φέρονταν προετοιμασμένα να προχωρήσουν και σε λεπτομερή συζήτηση, όχι μόνο καταθέτοντας δική τους πρόταση, αλλά και επισημάνσεις επί της πρότασης του υπουργείου Παιδείας.

Εκπληξη

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ άκουσαν έκπληκτοι τον υπουργό Παιδείας να τους λέει ότι η πρόταση που δημοσιοποίησε δεν σημαίνει ότι αυτή τελικά θα εφαρμοστεί.
Μάλιστα, ο Κώστας Γαβρόγλου φέρεται ότι είπε στους συνδικαλιστές των καθηγητών να υπάρξει διάλογος μέσα από μια επιτροπή, όπου το υπουργείο Παιδείας, η ΟΛΜΕ, τα κόμματα και οι πολίτες μπορούν να καταθέσουν προτάσεις και σχέδια για το πώς θα ήθελαν να λειτουργήσει το λύκειο.

Οσα φέρεται ότι υποστήριξε χθες ο Κώστας Γαβρόγλου έρχονται όμως σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με λεπτομέρειες για το περίγραμμα του λυκείου, όπως θα προκύψει από τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Στο φλέγον ζήτημα με τη στέγαση των αναπληρωτών σε νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κεφαλλονιά, αλλά και στο Ρέθυμνο ο Κώστας Γαβρόγλου έριξε την ευθύνη στο υπουργείο Εσωτερικών και στους δήμους, ενώ καθησύχασε τα στελέχη της ΟΛΜΕ λέγοντας ότι, εάν τελικά δεν βρεθεί λύση, τότε το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία.

 

Πηγή: http://www.dimokratianews.gr