Τέλος στις ομάδες της Ανατολής και της Δύσης βάζει το NBA, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό σύστημα από το οποίο θα διαμορφώνονται οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν στο All Star Game.

Όπως ανακοίνωσε το ΝΒΑ, το All Star Game φέτος δεν θα θυμίζει σε τίποτα εκείνα που ξέραμε. Κι αυτό γιατί φέτος το NBA αποφάσισε να δώσει το δικαίωμα της κατανομής των βασικών στους παίκτες που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους από κάθε περιφέρεια, καταργώντας ουσιαστικά τις ομάδες της Ανατολής και της Δύσης. Ιδού αναλυτικά πως θα γίνει η όλη διαδικασία.

Κατ’ αρχάς, θα γίνει κανονικά η ψηφοφορία του κοινού, των παικτών και των Μ.Μ.Ε., όπως συνέβη και πέρυσι, με τις ψήφους των φιλάθλων να υπολογίζονται κατά το 50% και των παικτών και των media κατά το υπόλοιπο 50% (25% και 25%).

Από εκεί και πέρα όμως θα υπάρξει μία σημαντική αλλαγή στη συγκρότηση των δύο αρχικών πεντάδων, αφού οι παίκτες που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από κάθε περιφέρεια, θα έχουν ρόλο αρχηγού (πέρυσι αυτοί θα ήταν ο Τζέιμς και ο Κάρι) και θα επιλέξουν αυτοί τους συμπαίκτες τους.

Οι δύο αρχηγοί θα μπορούν να διαλέξουν παίκτες ανεξάρτητα από την περιφέρεια στην οποία αγωνίζονται, με έναν σημαντικό περιορισμό όμως: οι υπόλοιποι οκτώ βασικοί που θα υποδείξουν, θα είναι αυτοί που θα έχουν προκύψει από την ψηφοφορία των φιλάθλων, των παικτών και των Μ.Μ.Ε.

Η ψηφοφορία για το All-Star Game του 2018 θα αρχίσει στις 25 Δεκεμβρίου, οι βασικοί θα ανακοινωθούν στις 18 Ιανουαρίου και οι αναπληρωματικοί στις 23, δίχως να υπάρχει κάποια περαιτέρω αλλαγή.

Οι επτά αναπληρωματικοί κάθε ομάδας θα επιλεγούν από τους προπονητές της εκάστοτε περιφέρειας, ενώ αυτοί που θα κοουτσάρουν τις δύο ομάδες, θα είναι οι προπονητές των ομάδων με τα καλύτερα ρεκόρ.

Πηγή: http://www.contra.gr/