Εδώ και μερικές μέρες γίνεται μία προσπάθεια να αποτραπεί η δημοσιοποίηση παρεμβάσεων μου και δελτίων τύπου.

Η πρώτη ιστοσελίδα που δημοσιοποίησε τα ζητήματα που καταγγέλλω και την κινητοποίηση μου ήταν τα ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ. Με άμεση ανταπόκριση στα ηλεκτρονικά μηνύματα μου δημοσιοποιούσαν τις παρεμβάσεις μου. Για αυτή τους την αρωγή οφείλω να τους ευχαριστήσω δημόσια.

kathistiki

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες δεν ανταποκρίνονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα μου και δεν έχουν δημοσιεύσει τις παρεμβάσεις που προώθησα. Δεν απαντούν καν στα μειλ μου.
Θα μπορούσαν απλά να απαντήσουν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη δημοσιοποίηση των ανακοινώσεων μου.

ΦΝ 13 ΟΚΤ

 

Είναι σαφές ότι έχει γίνει «παρέμβαση» προκειμένου να μην παράσχουν βήμα δημοσιοποίησης των παρεμβάσεων μου. Δεν υπάρχει καμία άλλη λογική εξήγηση.

Έχω δηλώσει ότι θα συνεχίσω τον αγώνα για δημοκρατία, διαφάνεια, ισονομία, ελεύθερη έκφραση ακόμα και μόνος μου. Αυτό εξάλλου κάνω τόσο καιρό χωρίς καμία αρωγή από πλευράς πολιτείας, θεσμικής εκπροσώπησης της, δικαστικών αρχών, πανεπιστημιακής κοινότητας.
Μία ηχηρή απουσία που θα πρέπει να σημειώσω είναι αυτή της ΠΟΣΔΕΠ η οποία δεν έχει πάρει θέση μέχρι σήμερα.

POSDEP 2

POSDEP

Όπως θέση δεν έχει πάρει και η ηγεσία της ΝΔ!

Όλα αυτά τη στιγμή που έχω καταγγείλει (και με οπτικό υλικό, δείτε δελτία τύπου 4 και 9 Οκτωβρίου) πρωτοφανείς παρεμβάσεις στο ακαδημαϊκό μου έργο (βλ. περίπτωση αλλαγής βαθμολογίας της φοιτήτριας του μεταπτυχιακού κ. Β. Ανδρίτσου, δημοσιογράφου στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης). Το γεγονός ότι κατήγγειλα αυτό το «συμβάν» μάλιστα «συνέπεσε» με το «κόψιμο» για πρώτη φορά άρθρου μου στην presspublica. Κατανοείτε ότι μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω, ωστόσο το μήνυμα ήταν μάλλον σαφές.

Από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω και θα το κάνω. Απλά διότι είναι θεσμική και ηθική υποχρέωση μου. Ο αφορισμός του πελατειακού κράτους από την πολιτική ελίτ συνιστά ένα κακόγουστο αστείο, αφού εξακολουθεί να αποτελεί ενδημικό χαρακτηριστικό της ελληνικής πραγματικότητας, μία πολιτικο-κοινωνική κανονικότητα. Να θυμίσω μόνο προς πάντες ότι η σιωπή συνιστά συνενοχή!

Η πρόσφατη συμπεριφορά του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ απέναντι μου, όπως την κατήγγειλα δημόσια, είναι απαράδεκτη και προσβλητική. Επίδειξη ασέβειας και χυδαιότητας που εξωτερικεύτηκε με το «στα τσακίδια, μαλάκα». Ο καθένας μπορεί να εξάγει συμπεράσματα από αυτή την αντίδραση.

LOGIA STARATA PRITANHS

Το επόμενο διάστημα θα παραδώσω επίσημα την αστυνομική ταυτότητα μου στα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας, αφού δεν υφίσταται κράτος δικαίου στη χώρα, αφού η ελληνική δικαιοσύνη νίπτει τας χείρας της και δεν παρεμβαίνει προκειμένου να προστατεύσει έναν δημόσιο λειτουργό που δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του απρόσκοπτα, αποκλειστικά με ακαδημαϊκά κριτήρια. Έναν δημόσιο λειτουργό που δεν προστατεύεται και δεν αντιμετωπίζεται με ισονομία από την πολιτεία.

KAKALI 2017 FINAL

Γ. Βοσκόπουλος, αναπλ. καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών, π. πρόεδρος τμήματος ΔΕΣ, ΠΑΜΑΚ

ΠΗΓΗ