Τον Μάιο του 2017 ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ υπέγραψε Σύμφωνο συνεργασίας με το Οικονομικό Επιμελητήριο. Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο Αχιλλέας Ζαπράνης και ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Αντωνάκης φίλος του Α. Παπαμιμίκου.

pamak oikonomiko epiletirio sunergasia

Ο κ. Αντωνάκης είχε δώσει κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα ΔΕΣ τις οποίες πέρασε και είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος μας, συμφοιτητής δεσποινίδας εργαζόμενης στο νοσοκομείο στο οποίο ήταν διοικητής. Και η δεσποινίδα πέρασε επιτυχώς τις κατατακτήριες εξετάσεις και είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος μας.

Το ερώτημα μου είναι αν εγώ ως διδάσκων στο τμήμα είμαι υποχρεωμένος να τον περνάω στα μαθήματα που δίνει όπως και την πρώην υφισταμένη του. Έχω δεσμευτεί με κάποιο τρόπο να διευκολύνω τις σπουδές τους; Θέτω το ερώτημα, καθώς έχω γίνει αποδέκτης «οχλήσεων» προκειμένου να το κάνω.
Να σημειώσω εκ νέου ότι ο κ. Αντωνάκης υπήρξε διοικητής του νοσοκομείου στην Πτολεμαΐδα (προσωπική επιλογή του Άδωνη Γεωργιάδη).

Αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου του οποίου ηγείται είναι ο κ. Χρ. Μαμαλης (πρώην πρόεδρος του εν λόγω φορέα), σήμερα υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος ΔΕΣ υπό την επίβλεψη του κ. Α. Μπιτζένη.
Το αίτημα ένταξης του στο τμήμα ως υποψήφιου διδάκτορα τέθηκε προς εμένα, τότε πρόεδρο του τμήματος (2015), όταν ο κ. Μάμαλης ήταν ακόμα φοιτητής του μεταπτυχιακού. Τέθηκε πριν καν ολοκληρώσει τις σπουδές του!

MAMALIS

Θεώρησα ότι η επιλογή αυτή δεν είναι ηθική και αρνήθηκα να το προωθήσω. Στη συνέχεια και μετά την ενεργοποίηση ενός παραταξιακού και κομματικού φασιστικού παρακράτους που με απειλούσε αναγκάστηκα να παραιτηθώ από πρόεδρος. Η πρώτη επιλογή του νέου προέδρου Κ. Ζαφειρόπουλου ήταν να φέρει το αίτημα του Χ. Μάμαλη για ένταξη του στο τμήμα ως υποψήφιο διδάκτορα. Όπερ και εγένετο. Ένα εξέχον συνδικαλιστικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υποψ. βουλευτής στην Ημαθία.

Το δεύτερο ερώτημα μου λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη είναι κατά πόσον είναι αυτό ηθικό; Ποια μορφή αριστείας αντιπροσωπεύει; Ποια νέα νόρμα διακυβέρνησης αντανακλά;

Δικαιώνομαι απόλυτα με τα όσα έχω καταγγείλει. Το ζήτημα είναι κ. Μητσοτάκη αν μπορείτε να βάλετε τάξη ή αν επιθυμείτε να βάλετε τάξη σε τέτοιου είδους εκφυλιστικά φαινόμενα. Αυτά πολέμησα ως πρόεδρος του τμήματος. Είστε πρόθυμος να κάνετε το ίδιο ως πρόεδρος κόμματος;

Ακόμα πιο σημαντικό ωστόσο είναι αν η ελληνική πολιτεία και δικαιοσύνη θα προστατεύσει εμένα και τους οικείους μου από κομματικούς τραμπούκους.

Προφανώς όλοι καταλαβαίνουν έναν εκ των λόγων για τους οποίους απέχω από τα μαθήματα μου και κάνω καθιστική διαμαρτυρία.

Κλίνοντας να υπογραμμίσω την διαφορετική τύχη που είχα εγώ και ο σημερινός πρόεδρος του τμήματος. Εκείνος έγινε τακτικός σε χρόνο ρεκόρ! Η δική μου εξέλιξη αναχαιτίστηκε και παραμένω αναπληρωτής καθηγητής.

Τι θα κάνετε για αυτό κ. Μητσοτάκη;

Θα επανέλθω

Γ. Βοσκόπουλος, αναπλ. καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών, Τμήμα ΔΕΣ, ΠΑΜΑΚ, π. πρόεδρος τμήματος.

ΠΗΓΗ