Είναι ίσως η πρώτη φορά που επιχειρείται μία τόσο μαζική και συντονισμένη προσπάθεια μεταφοράς γνώσεων και εξοπλισμού στην Δύση, απευθείας από μία χώρα που έχει κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια στην εναλλακτική ιατρική. Τη Ρωσία.
Μάλιστα στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας αναμένεται να βρεθεί η Κύπρος, κατ’εντολή του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, μία απόφαση που έχει πολλές συνισταμένες και ακόμη πιο πολλά οφέλη.
Πιο συγκεκριμένα ο “Τσαρ Βλαντ” στην προ ημερών συνάντησή του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών να δημιουργήσουν ιατρικό κέντρο στην Πάφο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων καρκίνου.
Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, υπάρχει Ρωσικό ενδιαφέρον για την δημιουργία ειδικευμένου κέντρου στην Πάφο αντιμετώπισης του καρκίνου με νέες σύγχρονες μεθόδους. Πρόκειται, διευκρίνισε για ιδιωτική πρωτοβουλία, που έχει πάντως την στήριξη της Ρωσικής κυβέρνησης για δημιουργία Μεσογειακού κέντρου αντιμετώπισης του καρκίνου με έδρα την Πάφο.
Το κέντρο, είπε, θα χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους για αντιμετώπιση περιστατικών, που αφορούν κυρίως παιδιά. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η μετατροπή της Κύπρου σε ένα περιφερειακό ιατρικό κέντρο, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες χωρών της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταφέροντας την θέση των Ρώσων επενδυτών σημείωσε ότι ευελπιστούν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμοι για συγκεκριμένες ανακοινώσεις.
Εξάλλου , ο Ρώσος πρόεδρος έκανε αναφορά και στην επιτυχημένη πορεία της Πάφου ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις και Ρωσικών καλλιτεχνικών σχημάτων.
Θυμίζουμε πως αρκετά πρόσφατα, όπως είχατε ενημερωθεί από το el.gr, Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μία νέα μέθοδο θεραπείας πολλών “επιθετικών μορφών καρκίνου”, δίχως καν να χρειάζεται η υποβολή του εκάστοτε ασθενή σε εξαντλητικές χημειοθεραπείες.
Η είδηση περί ενός Μεσογειακού Κέντρου πρωτοποριακών ερευνών και θεραπειών, ανοίγει μακροπρόθεσμα τον δρόμο για την “μεγάλη είσοδο” της εναλλακτικής ιατρικής, ακόμη και σε χώρες όπου η κλασσική “χημική ιατρική” είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.
Του Άρη Δημόπουλου