H δήλωση Δούρου το 2014…
«Ολα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Όταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές».
Τώρα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μετά τη θεομηνία στη Δυτική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους και προκάλεσε καταστροφή περιουσιών και δημοσίων υποδομών ζήτησε τη συνδρομή του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών κ. Δ. Τσαγκά για τη διενέργεια αυτοψίας στο όρος Πατέρα και στις πληγείσες περιοχές για τον εντοπισμό των αιτίων που συντέλεσαν στη μεγάλη αυτή καταστροφή και στην υποβολή σχετικών προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς για την αποφυγή παρόμοιου φαινομένου στο μέλλον, και με μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο ζητεί την διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών που οδήγησαν στην πρωτόγνωρη αυτή καταστροφή.
Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος μας τρολάρισε λέγοντας ότι δεν είναι τώρα η στιγμή για την απόδοση ευθυνών και πρόσθεσε ότι ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα από το πρώτο δευτερόλεπτο και «αυτός ήταν ο λόγος που έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση».
Σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή το κράτος έχει την ταμειακή δυνατότητα για άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αμέσως μόλις γίνει η καταγραφή και την αποζημίωση των θυμάτων και όλων όσων έχουν πληγεί.