Πολλοί με ρωτούν αν η Ελλάδα με δραχμή σώνεται. Άλλοι πάλι λένε δεν έχει σημασία το νόμισμα αλλά ο ηγέτης. Ας ξεκαθαρίσουμε σήμερα μια για πάντα, αυτά τα δύο ώστε να έχουμε άποψη όταν η κάθε Πόπη Τσαπανίδου ( STAR), o Μπογδάνος (ΣΚΑΙ), ο Χατζηνικολάου (ΑΝΤ1) (ακόμα και η αστοιχείωτη Τατιάνα (Ε), σας προπαγανδίζουν αναιτιολόγητα και κατάπτυστα κατά του εθνικού σας νομίσματος. Εσείς όμως θα ξέρετε το σωστό!
Στο δια ταύτα:
Αν δώσουμε μια Ferrari σε ένα 8χρονο αγοράκι ή σε ένα «διαπιστευμένο» θεόμουρλο από το δρομοκαϊτειο, είναι βέβαιο ότι θα πάει να σκοτωθεί.
Συνεπώς αν δώσεις την Δραχμή σε έναν ηλίθιο ή προδότη ηγέτη – π.χ. στον μικρό και εντελώς ανόητο Τσίπρα – βεβαιωμένα θα μας πάει στα βράχια.
ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, Η ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΙΚΑΝΟ ΗΓΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ FERRARI. Αλλά θέλει … πατριώτη τιμονιέρη!
Σε αντιδιαστολή όμως… το ευρώ, ακόμα και τον καλύτερο ηγέτη της παγκόσμιας ιστορίας να είχαμε για δικό μας ηγέτη, πάλι θα πηγαίναμε όπως τώρα, δηλαδή στη καταστροφή.
Και είναι απλό το γιατί!! Γιατί τον έλεγχο τον έχει άλλος κι όχι εμείς!!

Και για να το καταλάβουν και οι πλέον δύσπιστοι… θα καταθέσω το παρακάτω γράφημα που ανέσυρα σήμερα από ένα φίλο μου.

Φωτογραφία του Βασίλης Κασιμάτης.
Στο γράφημα βλέπουμε ότι στην αρχή της διαδρομής της ΕΟΚ, η τότε Δυτική Γερμανία ξεκινάει ελλειμματική το 1980 και ελαφρώς ελλειμματική το ’81.
Μετά σιγά σιγά και με μικρά βήματα, άρχισε να γίνεται πλεονασματική.
Ακολούθως παρακολουθούμε ότι όταν έπεσε το “Τείχος του Βερολίνου” (το 1989) και ενώθηκε με την Ανατολική Γερμανία, για μια ολόκληρη δεκαετία η νέα Γερμανία ήταν βαθιά χωμένοι στα ελλείμματα. Παραλίγο να γίνει κόλαση. Οι Δυτικογερμανοί στριμώχτηκαν υπερβολικά με το «βάρος» των Ανατολικών.

Και μετά ως δια μαγείας ήρθε η καλή τους νεράιδα και τους έφερε το … ευρώ! Σώθηκαν!! Αυτοί!! Εμείς όμως;;; Καταστροφή.
Το 2002 και με την την αλλαγή σε ευρώ, η Γερμανία περνά σε εξωφρενικά πλεονάσματα έως και 240 δις ετησίως !!!!!!!
Κοινό μυστικό σε όλο το μορφωμένο κόσμο, ότι το ευρώ είναι το «μεταλλαγμένο Γερμανικό μάρκο». Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
Κι αυτός είναι ο μοναδικός λόγους που αιτιολογεί τον ξαφνικό (!) 5-πλασιασμό του Γερμανικού πλεονάσματος.
Φίλες και φίλοι… ο σύγχρονος Χίτλερ λοιπόν, δεν είναι η Μέρκελ …αλλά το ίδιο το ευρώ!!

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον καλό μου φίλο και συνεργάτη από την “ΕΒΔΟΜΗ” τον Μιχάλη Στεφανίδη για το υλικό του σημερινού μου “οίστρου”!!

Του Β. Κασσιμάτη