Καθιερώνεται ειδική εισφορά ποσοστού 2% επί των αμοιβών των υπηρεσιών διαφήμισης στο διαδίκτυο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 172/Α/16-11-2017) ο Νόμος 4498/2017 για την εναρµόνιση του ελληνικού δικαίου µε την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/88/ΕΚ ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών και οδοντιάτρων του Ε.Σ.Υ.

Το Α Κεφάλαιο (Άρθρα 1-6) καθορίζονται νέοι κανόνες για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών και οδοντιάτρων που υπηρετούν, με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στους δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και εφαρμόζονται στους ειδικευμένους ιατρούς του Ε.Σ.Υ. όλων των βαθμών και βαθμίδων, στους ιατρούς – μέλη Δ.Ε.Π. των τμημάτων ιατρικής, στους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία), στους ειδικευόμενους ιατρούς σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, στους ειδικευόμενους πολίτες ιατρούς σε στρατιωτικά νοσοκομεία, σε όλους τους ιατρούς που με οποιαδήποτε σχέση προσφέρουν υπηρεσία στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και του ν.δ. 2592/1953 και σε μονάδες Π.Φ.Υ. του Ε.Σ.Υ., στους οδοντιάτρους των ως άνω υπηρεσιών, στους ιατρούς που εργάζονται στα νοσοκομεία «Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου» και στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», στις κλινικές, τμήματα, εργαστήρια και μονάδες αυτών και στο ιατρικό προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β..

Στο Κεφάλαιο Β ρυθμίζονται θέματα του ΕΣΥ και ειδικότερα διατάξεις που αφορούν τα Συμβούλια Κρίσης και Επιλογής ιατρών Ε.Σ.Υ., την υποβολή υποψηφιότητας και διαδικασία κρίσης / τοποθέτησης αλλά και τη μισθολογική εξέλιξη των ιατρών και οδοντιάτρων του Ε.Σ.Υ., των επικουρικών ιατρών και των έμμισθων ειδικευομένων, η οποία συντελείται με πράξη του Διοικητή του οικείου Νοσοκομείου ή του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής περιφέρειας για τους ιατρούς που υπηρετούν στις αποκεντρωμένες μονάδες της.

Επίσης ρυθμίζεται η εκ νέου καταβολή του πτητικού επιδόματος  σε ιατρικό προσωπικό που εκτελεί αεροδιακομιδές ασθενών.

Ο Νόμος 4498/2017 περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.)

Διαβάστε το κείμενο του : Νόμου 4498/2017 – ΦΕΚ 172/Α/16-11-2017

ΠΗΓΗ