Υλικά
- 1 χοντρή φέτα μαύρο ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο
- 1/2 αβοκάντο ώριμο, σε λεπτές φέτες
- 1 αβγό
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό από ½ λεμόνι
- ½ κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε μπόλικο νερό με το ξύδι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνετε τη φωτιά γιατί δεν θέλουμε να κοχλάζει το νερό. Σπάτε σε ένα μικρό μπολάκι το αβγό και πολύ προσεχτικά το ρίχνετε στο νερό.
Βράζετε το αβγό για 6 λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα το βγάζετε από το νερό και το αφήνετε σε ένα πιατάκι στρωμμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει τα νερά του.
Σε ένα μπολάκι, ανακατεύετε καλά το τυρί κρέμα με το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό. Μαρινάρετε με αλάτι και λεμόνι το αβοκάντο.
Φρυγανίζετε το ψωμί. Το αλείφετε με το τυρί και από πάνω βάζετε το αβοκάντο και το αβγό. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τον κολοκυθόσπορο ή τον ηλιόσπορο και σερβίρετε.
Tips
Ιδανικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά για ένα πιο αρωματικό, μεσογειακό αποτέλεσμα.