Θυμούνται μονίμως τα Ειδικά Δικαστήρια όταν προσπαθούν να έρθουν στην εξουσία. Το 1989 ήταν ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης που ήρθε στην εξουσία εν μέσω των απειλών για παραπομπή του αντιπάλου του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης και πάλι, ο Κυριάκος, θέλει διακαώς να ανέβει στην εξουσία, κουνώντας και πάλι την απειλή του Ειδικού Δικαστηρίου για τον αντίπαλό του. Αν και η ιστορία ποτέ δεν επαναλαμβάνεται κανονικά, η επίκληση και μόνο (και μάλιστα για ένα ανύπαρκτο θέμα) του Ειδικού Δικαστηρίου φέρνει στην επιφάνεια ανώμαλες για την πολιτική καταστάσεις.

Και θα είναι ακόμα πιο τραγικό αν φτάσουμε σε ανώμαλες καταστάσεις για ν’ αλλάξει η κυβέρνηση. Όλη εκείνη η ιστορία του 1989 στοίχισε ακριβά στην χώρα και στην ίδια την ΝΔ. Τις τελευταίες μέρες οι νεοδημοκράτες μιλάνε μόνο για Ειδικά Δικαστήρια και ο αρχηγός Κυριάκος, το ακούει με μεγάλη ικανοποίηση. Και αφού τώρα δεν έχουμε ιστορίες με… πάμπερς, έχουμε ιστορίες με χαρτιά που γράφονται δεξιά και αριστερά…

Είμαστε και πάλι θεατές μιας προσπάθειας να δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση. Δεν εξηγείται αλλιώς και η μανία των επιθέσεων της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία πλέον ανοικτά αδιαφορεί για κανόνες και δημοκρατικές ευαισθησίες.

Ακόμα και παράγοντες της ΝΔ (προσκείμενοι στην καραμανλική πτέρυγα) βλέπουν ότι υπάρχουν συνεχώς προσπάθειες σχεδίων αποστασίας. Οι φήμες των τελευταίων ημερών ήταν τόσο έντονες που αν κάποιος δεν παρακολουθεί στενά θα νομίζει ότι η κυβέρνηση σε λίγο πέφτει και η χώρα καταρρέει. Κι αυτό την ώρα που η κεντρική οικονομική κατάσταση πάει όλο και θετικότερα, η αξιολόγηση βρίσκεται προς το τέλος της και όλοι οι ξένοι μιλάνε με πολύ θετικό τρόπο για την Ελλάδα. Ναι πράγματι ο Γολγοθάς των περισσοτέρων Ελλήνων συνεχίζεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάμε προς τα πίσω ή ότι είμαστε στάσιμοι. Όσοι όμως ονειρεύονται την παλινόστηση μέσω ανωμαλίας, μίσους και ειδικών δικαστηρίων είναι στάσιμοι. Γι’ αυτό λυσσομανάνε.

«Κ»

ΠΗΓΗ