Την ώρα που Αμερικανοί και Ευρωπαίοι έπεσαν πάνω στον Ερντογάν για τα όσα απειλητικά ανιστόρητα και επικίνδυνα είπε σε βάρος της Ελλάδας, η αντιπολίτευση την πέφτει στην κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Βασίλης Λεβέντης και ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλάνε κατά της ελληνικής κυβέρνησης για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Βερολίνο διαμηνύουν στον Τούρκο σουλτάνο να μην ονειρεύεται ότι μπορεί να γίνει ο ταραξίας της περιοχής. Δεν το κάνουν γιατί ξαφνικά αγάπησαν τόσο πολύ την Ελλάδα. Το κάνουν για τα δικά τους συμφέροντα.

Μην ξεχνάμε ότι έως χθες ήταν με την Τουρκία, σφύριζαν αδιάφορα επί πολλά χρόνια όταν τα τουρκικά αεροπλάνα πετούσαν πάνω από τα νησιά μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν άφαντη την νύχτα των Ιμίων και οι Γερμανοί έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν τι σημαίνει σύνορο στην θάλασσα.

Το δε ΝΑΤΟ μας προέτρεπε συνεχώς να τα βρούμε με τους Τούρκους, δηλαδή να κάνουμε υποχωρήσεις στις τουρκικές απαιτήσεις. Σήμερα όμως οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Και ο Αλέξης Τσίπρας πριν καλά-καλά κάτσει στην καρέκλα του πρωθυπουργού πήγε στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους και εξήγησε τα ελληνικά συμφέροντα. Θέλουμε τους αγωγούς της ενέργειας από τις θάλασσες μας. Πλασαρίστηκε στις νέες ισορροπίες. Και παρά το τρίτο μνημόνιο, τα βρήκε και με τους Ευρωπαίους.
Είναι όμως όλα αυτά που δεν θέλουν να χωνέψουν στην αντιπολίτευση. Ότι ο Αλέξης κατάλαβε και τόλμησε. Και τώρα όλοι μαζί οι αντιπολιτευόμενοι έχουν το βλέμμα τους στις δημοσκοπήσεις κάνοντας ότι δεν βλέπουν το συμφέρον της χώρας.
Είναι απίστευτο το πόσο κοντόφθαλμη είναι η πολιτική τους. Κοιτάζουν πότε θα έρθουν οι εκλογές ακόμα και όταν «επιτίθεται» στην Ελλάδα ο Τούρκος ηγέτης, κοιτάζουν μόνο αν μπορούν να δημιουργήσουν κλίμα ενόψει των εκλογών (όποτε και αν αυτές γίνουν).
Και είναι οι ίδιοι που μιλάνε για ενότητα για κοινή εθνική στάση, για διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής και άλλα τέτοια. Και τη δύσκολη ώρα βρίζουν την κυβέρνηση αντί να την πέφτουν στον εχθρό. Ζήτω η εθνική ενότητα!

«Κ»

ΠΗΓΗ