Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 18/12
Η εβδομάδα μας ξεκινάει απολαυστικά με ένα διαφορετικό παστίτσιο, με βασιλομανίταρα, λάδι τρούφας και λιαστή ντομάτα. Μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα άλλωστε, επιβάλλονται τα λίγο πιο ιδιαίτερα φαγητά.

ANOIGMA--RIZOTO-KOLOKYTHAS

Τρίτη 19/12
Τρίτη σήμερα και τι θα λέγατε για ένα ωραίο ριζότο με κολοκύθα και πορτοκάλι; Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα το προτείνουμε σερβιρισμένο σε κολοκύθα, αλλά και έτσι να μην το κάνετε θα είναι εξίσου απολαυστικό.

galaktoboureko-me-kaseri-k-beikon-IMG_0555

Τετάρτη 20/12
Σήμερα έχουμε όρεξη για πίτα. Ευκαιρία να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό αλμυρό γαλακτομπούρεκο με κασέρι και καπνιστό χοιρινό. Θα το συνοδεύσουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα.

xoirino-kidonia-kastana-ska1

Πέμπτη 21/12
Χοιρινό θα ετοιμάσουμε για το τραπέζι της Πέμπτης, μαριναρισμένο σε μέλι και κρασί και μαγειρεμένο με κάστανα, κυδώνια και μήλα.

Για να μην ξεχνιόμαστε, παραδοσιακά γλυκά έχετε φτιάξει;

melomakarona

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες σίγουρα.

DIPLES2

Και για όποιον έχει χρόνο και όρεξη, δίπλες.

soupa-pantzari-IMG_0276

Παρασκευή 22/12
Κατακόκκινη παντζαρόσουπα με τζίντζερ, πορτοκάλι και αρωματικό γιαούρτι ετοιμάζουμε την Παρασκευή. Ρίξτε μία ματιά και στη αυριανή συνταγή, γιατί θα χρειαστεί να μαρινάρετε τον κόκορα αποβραδίς.

kokoras me gemisti petsa IMG_0330 1

Σάββατο 23/12
Σάββατο σήμερα και βάζουμε στο τραπέζι μας κόκορα στον φούρνο με γεμιστή πέτσα, παρακαλώ.

kastano-rizi-me-granberriess

Του ταιριάζει πολύ το γλυκόξινο καστανό ρύζι με cranberries και καρύδια.

XRISTOPSOMO

Μέρες που είναι, φτιάχνουμε και Χριστόψωμο.

Κυριακή 24/12
Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και προτείνουμε ένα άκρως γιορτινό μενού:

Μανιταρόσουπα με κάστανα

manitarosoupa kastana ska2

Κυδώνια γεμιστά με κιμά

kydonia gemista

Για κυρίως, ρολό αρνάκι γεμιστό με φιστίκια και κάστανα

GEMISTO ARNI ME KASTANAolive magazine.gr

που μπορούμε να συνοδεύσουμε με λαχανικά ανάμικτα στο φούρνο

Και για επιδόρπιο, γιορτινή πάβλοβα.

 

ΠΗΓΗ