Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:50′
Έτοιμο σε:1:10′
Χριστόφορος Πέσκιας

Υλικά

  • 1 κιλό χόρτα άγρια του βουνού (ραδίκια και τσουκνίδες)
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 100ml κρασί λευκό
  • 1 κιλό φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο Νιτσιάκος
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • χυμό από 1½ λεμόνι ή όσο σας αρέσει
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σοτάρετε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Αλατίζετε και σιγοβράζετε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Σε δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τα χόρτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια και το μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τα χόρτα, μαζί με το ζουμί του.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι. Με βαθιά κουτάλα παίρνετε κουταλιές από το ζωμό της κατσαρόλας και τον προσθέτετε στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το αβγολέμονο. Προσθέτετε τα μυρώνια, το μάραθο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ